fredag 15 juli 2016

Nästan som en hobby

Förutom att klippa gräs ägnar jag orimligt mycket tid åt att leta recept på squash. Eftersom det är vad min trädgård bestämt sig för att producera sjuka mängder av i år.
Jag har ätit grillad squash, fylld gratinerad squash, squashsoppa, pastagratäng med squash, sallad... You name it. 

Jag hoppas verkligen att det är en nyttig grönsak. 
Annars ligger jag risigt till. 

13 kommentarer:

tigerliljan sa...

Nu har jag ju lyckligtvis inte längre några bekymmer i den branschen, men squash är ju knepig, det blir så förtvivlat mycket. Bara en är ju nästan tillräckligt, s a s. Och jag minns första gången jag åt s, i Italien för väldigt länge sen. Den var skivad, kokt, och smakade verkligen ingenting - en av dom få gånger mat i Italien var lite småtrist. Maken är fortfarande fast i det matminnet, även om jag gjort ungefär som du senare.
Och det är säkert väldigt, väldigt nyttigt.

DDT sa...

Tigerliljan - kokt, skivad squash låter bara aningen godare än ljummet vatten. Men odling är svårt. Förra året fick jag typ fyra squashar totalt, men i år bara sprutar de fram. Men istället får jag nästan inga gurkor och morötterna vägrar växa. Det är nog tur att det finns ett Coop nära till hands.

Smultronblomman sa...

Wow! Vilken bjässe! Man kan skaffa någon form av köksredskap, på Cool Stuff bland annat, och göra "pasta". Dessutom kan man göra "ostkaka". Jag föredrar i det senare fallet, originalet.

Anonym sa...

När samma sak hände mej gjorde jag bland annat marmelad som jag smaksatte med ingefära. Låter kanske konstigt men vi åt det med stort nöje på det rostade brödet hela hösten och vintern.
Lena i Östersund

DDT sa...

Smultronblomman - just det, en grönsakssvarv! Det kanske man skulle investera i. Fast ostkakan tror jag att jag hoppar över. Jag är inte ens så värst förtjust i originalet.

Lena - marmelad med ingefära? Det låter kul. Tack för tipset!

reneesfotoblogg sa...

Här hade det väl varit helt OK om autokorr hade klantat till det. Ja, jag vet, snusk så här på lördag eftermiddag är inte lämpligt men vädret är piss och allting är tråkigt......

Småländskan sa...

Dela den längs med. Gröp ur det mesta av av fruktköttet.Fräs nötfärs, lägg i det urgröpta fruktköttet,krydda med vad du gillar, fast vitlök är ju ett måste. Fyll urgröpet med färsen, skiva några tomater över och sen på med riven ost. In i ugnen! Jättejättejättegott!

Susanne ❤️ sa...

Åhh vad mycket roliga tips ! Du har fått en bra skörd då förstår jag och inga små saker inte :)
Önskar dig en fortsatt härlig semester och nya smaksättningar :)
Kram

christel sa...

Ett fantastiskt recept på syltad squash. Prova, du gillar det....
http://saltpeppar.se/ann-charlotts-ingefarssyltade-squash/

DDT sa...

renee - alltså det är nästan omöjligt att fotografera squash utan att det ser perverst ut. I veckan plockade jag en som var över en halv meter lång och vägde flera kilo, men den såg så porrig ut på varje bild jag försökte ta att jag gav upp.

småländskan - grymt gott! Verkligen! Jag hoppas att det kommer att vara gott att göra något liknande även utan skalen. För nu har jag förvällt säkert 6 kilo och stoppat i frysen.

Gems - tack detsamma. Min sommar verkar mest bestå av grönsaker, men då och då hinner jag faktiskt äta lite bacon också. Hoppas att du har en fin sommar.

christel - tack för tipset! Det ska jag absolut testa. Återkommer när jag har gjort en burk eller två.

Månkan sa...

Har också drabbats av squash. Men tänk på att ett kg kostar typ 19:90, vad rika vi blir! ;) (För jorden och gödslet och fröna kostade ju ingenting... nänä.)
Håller med tidigare, syltad/inlagd squash, blir typ som inlagd gurka såklart, men gott:
http://alltommat.se/recept/inlagd-zucchini/
Vrölgoda biffar (parmesanost i! gjorde massor och frös in!):
http://www.koket.se/anette_rosvall_och_emma_hamberg/varmratter/gronsaker__potatis_och_andra_rotfrukter/squashbiffar/
Imorgon ska dessa testas;
http://taffel.se/recept/zucchiniplattar-rostad-tomatvinagrett-getfarskost
Och sen nån dag sån köttfärsgratinerad som du hade förslag på bland kommentarerna redan.
Min faster säger även att det finns många goda soppor, och att de går utmärkt att frysa in.
Squasha på! :)

DDT sa...

Månkan - De ekologiska kostar ännu mer. Typ 27:90 eller något sådant. Och mina är helt ekologiska. Jag försöker trösta mig med det när jag tittar på de monstruösa mängder som mina plantor producerar. Jag tror att jag har skördat 30-40 kilo hittills. Så du fattar att jag blir tacksam för alla recepttips.
De där biffarna ska jag testa snarast.

Fru Venus sa...

Googla lasagne med squash, tomat och ost. En engelska som kör bara italienska recept på tv nu. Sagolikt gott - och enkelt.