Man är lite uttråkad. Man vill bli en ny människa.
Kanske en sådan som bakar surdegsbröd? Bara tio år efter alla andra.
Så man sätter en surdeg.
Så här fint ser det ut på bild i boken man lånat.
I verkligheten däremot...
Jag funderar redan på om det finns någon annan hobby jag är mer lämpad för.
Gärna någon som inte luktar hundkräks.
onsdag 17 oktober 2018
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Jag bakar alltså. Mycket. Ofta. Aldrig surdegsjox. Jag testade det träsket rätt långt innan det blev en trend, och insåg att nej, det var verkligen inget för mig. Så du har min djupa sympati.
Tigerlilja - Suck. Om inte en rutinerad hemmabagare som du orkar med det, så gissar jag att det inte kommer att vara något för mig heller. Men jag ska ge det en ärlig chans i alla fall. Om brödet blir fyra centimeter högt, segt och luktar gammal tång lägger jag ner.
Varför bakar du inte små söta bullar, småkakor eller annat som du vet att du äter?
Aha, jag fattar.
Börja virka vetja!
Markattan
Du bygger ju bänkar, räcker inte det?
Jag har också gett upp surdegen. Gillade pysslet med den, det var nästan som att ha ett extra husdjur. Men sen verkade alla recept med surdeg innebära att man i princip fick ta tjänstledigt för att kunna göra vad som skulle göras "dag 1, morgon" och "dag 2, kväll" och nääääe, jag orkade inte. Funderar nu på att bara starta upp en surdeg och sedan klicka i lite i det vanliga brödet jag ändå bakar varje vecka, utan att ha de här extremt komplicerade recepten med tusen moment. Fast då har man kanske lite tappat själva grejen?
markattan - skönt att du kom på det själv. Och för övrigt har jag börjat sticka...
nilla - uppenbarligen inte. Jag är seriöst uttråkad. Jag har även börjat simma och sticka.
sparkling - jag har också upptäckt detta. Funderar på om jag ska gå i pension för att hinna med. Mmmm pension... Fast om jag inte får det, så tror jag att det är en toppenidé att använda surdegen som en fördeg. Det borde göra bröden saftigare och det är ju en del av grejen.
Skicka en kommentar