lördag 18 april 2020

Något av en ledtråd

När man börjar baka hjärtformade kanelbullar, då är det ett tecken på att man har för mycket fritid, va?
Så uppenbart uttråkad
Smakar precis som vanliga bullar, så klart.
I kväll ska jag laga potatisgratäng. Risken finns att jag gör den i form av Vita huset. Eller som en liten ponny.

Visst hade det varit vettigare att städa, men tyvärr verkar jag aldrig bli riktigt så uttråkad
Synd.

Har ni gjort något meningsfullt?

9 kommentarer:

Nica sa...

Alltså, nä, förutom att jobba... Tänker att jag ska. Men gör inte. Men njuter av dina ord - du är sjukt underhållande!

Markattan sa...

Meningsfullt? Näe, inte den här gången heller eftersom febern kom tillbaka...
Mysko sjukdom som har slagit klorna i mig.

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

Vilka mulliga bullar! Måste väl sägas vara i hög grad meningsfulla i dessa tider.

Jag har torkat hall- och köksgolvet idag. Tveksamt om det verkligen är meningsfullt eller om det är något vi i vår generation bara blivit itutade, men jag känner mig lite nöjd, i alla fall.

DDT sa...

Nica - men vad snällt. Tack. Det gjorde mig glad.
Och väldigt skönt att läsa att alla inte är rasande effektiva hela tiden.

markattan - Feber igen? Det låter jobbigt och läskigt. Hoppas att du snart kryar på dig. Ta hand om dig och bara glöm alla tankar på att göra något. När man är sjuk är sova det mest meningsfulla man kan göra, tror jag.

nilla - bullar är så klart alltid meningsfulla. Så länge de är goda förstås. Om man försöker blanda in nyttigheter i dem, typ grovt mjöl, kan man lika gärna låta bli. För det är meningslöst!
Mycket duktigt av dig att torka golv. Själv skurade jag ugnen.

Tigerlilja sa...

Skurade ugnen? Det är sånt jag tänker på…men sen vilar jag mig och känner mig bättre.

DDT sa...

Tigerlilja - det brukar vara min metod också. Men någonting hade runnit ut, bränts och luktade rena motsatsen till hallontårta varenda gång jag använde ugnen. Så till slut kände jag mig tvungen. Blev den superren? Nej. Och nu luktar det såpa när jag använder den. Men det är väl lite bättre antar jag.

Botant sa...

Näe var seg seg i helgen men i mitt sega halvt omedvetna tillstånd började jag rycka lite i trådarna till det dyra viasat_abonnemanget som sjuk anhörig envisas med att vilja ha. Och hör och häpna : Jag fick fatt på dom! och har lyckats om inte avboka dom så sänkt priset väldigt rejält i morse. Jag hade velat slippa dom men anhörig har behov.Nå det finns kanske skäl.
Idag for jag med anhörig till inledande vårdbehandling, alla är förvånansvärt positiva trots corona och allt annat. Sen skall jag se om jag kan samla ihop mej och jobba för två i veckan , utan att vara förvirrad och tappa tråden. Helst hade jag gjort det hemifrån men det har hittills inte varit läge, få se nu

Tigerlilja sa...

Det värsta var att när jag hade läst det där kände jag att jag nog borde dra fram spisen och städa bakom. - Varför? sa min man, som inte är dum alls. För det första tog det ett tag innan jag fattade hur man fick fram den och sen var det obetydligt med stänk på kaklet och så lite damm på golvet. Nå ja, nu har jag gjort det. Och läst beskrivningen, som påstår att man ska skura ugnen varenda gång man använt den. Äh.

DDT sa...

Botant - heja dig! Det var duktiga saker du gjort. Själv har jag suttit utanför ett sjukhus och väntat eftersom inga anhöriga får följa med in just nu. Men solen sken och jag hade kaffe, så varför klaga.

tigerlilja -Men så fånigt. När man gör en sådan heroisk sak som att dra ut spisen så hoppas man ju nästan att det ska se ut som kriget där bakom. Så att man verkligen kan känna sig duktig.
Skura ugnen efter varje användning... .HAHAHAHAHAHHA du milde. Dagens bästa skratt! Tack.