tisdag 11 december 2018

Det var inte jag, det var Illuminati

Då och då kommer jag in i trista perioder när allt jag läser är dumt, tråkigt och direkt provocerande dåligt. (Jag skyller inte detta helt och hållet på författarna, i bland ligger problemet faktiskt hos mig.) Väldigt tråkigt är det i alla fall eftersom läsning en av mina absoluta favoritsysslor. Så klart, den går ju utmärkt att kombinera med ost, korv, kakor och kaffe om man bara har ett stadigt enhandgrepp.

Var var jag? Jo, lässvackor. När detta händer brukar jag växla över till facklitteratur. Denna gång blev det den här.
Jag är inte säker på att den är nyttig för mig. Det är fan deprimerande vad folk kan tro på. Och hur många fakta de är villiga att bortse ifrån för att fortsätta tro på vilka galna teorier som helst.

Men jag har i alla fall fått något nytt att skylla på.

Så att jag kom lite sent till jobbet idag är faktiskt inte mitt fel. Det var Illuminati som sabbat framlyktan på min cykel. Man skulle kunna tro att de var fullt upptagna av sina världsomspännande planer att krossa världsordningen, förslava oss och införa otäcka saker som välfärd, jämlikhet och socialism. (Troligtvis inspirerade av djävulen!) Men de har tydligen tid över till att lossa skruvar på cykellampor också. Nästan imponerande.

Ok, nästa bok får nog handla om bakning.

7 kommentarer:

Markattan sa...

Så typiskt Illuminati alltså...
Kolla in boken Bröd av Jan Hedh om du inte redan gjort det. Annars rekommenderas gryning över Kalahari av Lasse Berg.

Markattan

DDT sa...

Jag har för mig att jag försökt baka "turbanbröd" ur den boken. Det gick väl sådär. Bakning är ju en av de där sysslorna som jag återkommer till lite då och då.
Nu kan jag ju dessutom skylla på Illuminati om degen inte jäser ordentligt. De har säkert infiltrerat jästbolaget och sabbat jästen för att skapa frustrerade bagare som gärna låter sig förslavas av den onda innersta cirkeln.
Nej, jag har inte en aning om vad jag menar. Jag är lite trött. Eller möjligtvis påverkad av chemtrails.

Botant sa...

Eller: Mossor en fältguide av Tomas Hallingbäck
Jag hamnade på mossexkursion förra veckan,
enklare och mindre blött än exkursion är
https://www.bohuslansmuseum.se/samlingar-och-historia/mossor/
eller denna juliga bok
http://tryckttilljul.blogspot.com/
men utställningen finns just nu på
https://www.bohuslansmuseum.se/utstallningar/tryckt-till-jul/
jag hade nog åkt dit om jag bott närmare, missade utställningen när den var i Malmö för några år sedan
Avlångt land man bor i

DDT sa...

Mossor? Ja varför inte? Det är ett ämne jag hittills aldrig fördjupat mig i. Säkert ganska befriat från konspirationsteorier också jag tror att jag kan behöva det nu.

Botant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
DDT sa...

Alltså, jultextil känns ungefär lika främmande som partikelfysik för mig. Jag vet att det finns, men där slutar mina kunskaper. Fast jag kanske har haft en julgransmatta en gång i tiden, kanske...?

Botant sa...

Tydligen tänkte jag likadant för några år sedan när utställningen var i Malmö.Man kan inte säga att detta är ett framsteg som när nya partiklar upptäckts, men det är onekligen nån slags ny bubbla