måndag 20 januari 2020

Men den leeeever ju

Min mamma hade väldigt svårt att slänga krukväxter som fortfarande visade något tecken på liv.
Jag vågar inte lova att det är sant, men vi kan ha haft norra Europas fulaste samling av gröna växter. Tänk: brun knotig pinne med ett enda blad högst upp, 10 år gammal julstjärna som bara hade blad i ytterkanterna, illvilliga kaktusar som välte på en när man försökte vattna dem och liknande.

Och nu har jag upptäckt att jag är likadan.

Den här, vad det nu kan vara för något, kommer aldrig att bli snygg.
Den har troligtvis aldrig varit det heller.
Men kan jag slänga den?

Kan någon vara vänlig och säga åt mig på skarpen?

10 kommentarer:

Markattan sa...

Har varit exakt likadan ända till jag kom på att det inte var någon som njöt, inte ens växterna.
Skärp dig och släng 😉

Markattan

Botant sa...

Fast är den är väl sån som tål det mesta ? Slänger man en sån så får man snart inspiration o köpa nåt annat som förmodligen kräver mera omsorg. Man skall akta sej för sånt där ständigt återkommande pyssel. Det kräver mer energi än det ger tillbaka. Men att driva upp saker till sommarodling är mer säsongsbetonat och det ger en liksom en kick när dom växer centimetrar om dan vilket normala krukväxter inte gör Med en tråkig växt kan man lugnt luta sej tillbaka vid TV och nån dag när solen skiner tar man bort de vissna bladen. Eller duschar o gödslar! På sommaren kan man åka ifrån dom utan samvetsbetänkligheter. Jag tycker det är ett bra val att behålla den, ja istället för plastblomma, bidrar till inbrottsskydd lite i alla fall

Humlan sa...

Jag är en sådan som tar skott av plantan och planterar dem istället -- eller också, för ofta försöker jag spara moderplantan hårt beskuren för att se om den kommer igen.

Men rent förnuftsmässigt så borde du nog slänga den.

DDT sa...

markattan och botanten - åååh, vad ni är jobbiga. Både har ju helt rimliga argument här. För även om den där är ful så vill jag ju inte ha en som är ännu krångligare att ta hand om. Och risken finns ju att jag ersätter den där fulingen med en sådan.

Humlan - det tragiska är att det där är skott från en gammal planta som jag har planterat. Moderplantan slängde jag för att den var så ful. Och "barnen" verkar ju inte bli vackrare. Jag går på din linje och slänger den!

Tigerlilja sa...

Jag är inte rätt person att ha synpunkter. Jag har nästan enbart vanskötta orkidéer, dvs en av dom har bara ett blad kvar och det börjar se lite visset ut, så kanske lyckas jag slänga den. Kanske.

Botant sa...

Hugg huvet av den så känns det bättre o du får en ny grenig växt

DDT sa...

Tigerlilja - men orkidéer är väl sådana? De kan stå och vara ”pinne med ett blad” i flera månader och sedan plötsligt börja blomma igen. Väl? Har jag fel? I så fall har jag några pinnar att slänga också.

nillas liv på pinnen sa...

Jag har den där plantans syskon hemma hos mig så jag tycker det vore taskigt av dig att slänga den!

DDT sa...

Nilla - för sent! Säg inget till släktingarna, men den har gått vidare till den stora biogasanläggningen.

Unknown sa...

As claimed by Stanford Medical, It's indeed the ONLY reason women in this country get to live 10 years more and weigh an average of 19 KG lighter than us.

(And really, it has absolutely NOTHING to do with genetics or some secret exercise and really, EVERYTHING around "how" they are eating.)

BTW, What I said is "HOW", and not "what"...

CLICK this link to discover if this short questionnaire can help you find out your real weight loss potential