söndag 26 januari 2020

Nykomling i fönstret

Jag har köpt en begonia.
Ångrar mig redan.
Det tog två dygn innan den började sloka. Nu ser den snart ut som en ledsen rosésallad.
Men den var ju snygg några timmar.

Någon som vågar sig på en gissning om hur länge den kommer att överleva?
Två veckor, tre?

Tips på idiotsäkra krukväxter mottages tacksamt.


7 kommentarer:

Tigerlilja sa...

Men en sån där har jag! Den har överlevt oväntat länge, ibland har den sett lite ledsen ut, men då har den fått vatten. Den har t o m blommat, till min stora häpnad. Lycka till!

Botant sa...

Den är fin. Nån slags begonia med miniblommor har jag och den har hjälpligt överlevt i 10 år. Arv efter släkting .....Han hade mer tid än jag men det värsta har nog varit när jag övervattnat. Man får känna med fingret Varje Gång Man Vattnar. Jag glömmer ibland

Markattan sa...

Köp en kaktus, aloe vera eller montera. De är verkligen svårslagna och rätt fina.

Markattan

DDT sa...

Tigerlilja - jag tror att jag kanske har gett min blomma för mycket vatten. Har din blommat? Imponerande. Jag kanske inte ska ge upp hoppet fullständigt då?

Botant - du med? Kanske kan jag få den att överleva ändå. Ska omedelbart sluta vattna!

Markattan - jag är för klumpig för att ha kaktusar. Det gör för ont. Men aloe kan vara en idé.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Gullranka tror jag är rätt lättskött. Och kanske penningträd? Jag vattnar bara blommor på lördagar så jag måste ha lördagsblommor. Men de har klarat sig bra.

DDT sa...

I will - gullranka? Där sa du något. Sådana har jag haft förut och lyckats få att överleva riktigt länge. Bra ide. Penningträd kanske jag till och med har ett? Måste googla. Jo men visst. Ett sådant har jag och det är min absolut friskaste och största växt hemma.
Jag har gjort något rätt? Wow!

Botant sa...

Jag kan meddela om det roar någon att min halshuggna och halvdöda Benjaminfikus förmodligen inte överlever vintern. Jag trodde den jäkeln skulle kunna grena sig men den verkade kunna det.Den fick bara lite fler små men vackert ljusgröna blad under sin semestervistelse utomhus. Men nä sen är den nog döende.Känns nästan vemodigt om man försöker känna efter riktigt. Men det är kanske för att allt annat är vemodigt. Min antika likaså ärvda novemberkaktus överlever snällt och blommar varje år medan den nyare växthusdrivna har ruttnat i omgångar. Beror nog på nåt vet inte vad, anlag lerkruka eller stort rotsystem på den äldre. Den gamla verkar faktiskt vara idiotsäker. Den är stor och blommar varje år trots viss vanvård