tisdag 1 november 2022

Fruktlösa försök att inte känna mig som en snattare

Det går faktiskt framåt med min äppelodling. I år räckte frukten till två äppelpajer och två burkar äppelmos. 

Men det var inte det jag tänkte skriva om. Utan vårt fruktfat på jobbet. För varje måndag när vi kommer till kontorshotellet står det ett stort fat med frukt i köket. Trevligt. Ibland finns det godis också. Ännu trevligare. Och ibland finns det påsar med direkt oätliga saker som fikonbollar med aprikos och kanel. Rätt otrevligt faktiskt.

Frukt är ju gott, så nästan varje dag tar jag en banan, clementin eller i nödfall ett äpple. Nu uppstår ett problem. För jag vill även ha kaffe. Dessutom vill jag gärna ta av mig mössa-vantar-halsduk innan jag blir tokvarm. För att sedan kunna ta mig uppför två branta trappor och igenom tre låsta dörrar kör jag ner allt utom min kaffekopp i väskan.

Och sedan blir min hjärna uppenbarligen upptagen med annat. För nästan varje dag när jag kommer hem hittar jag en banan, clementin eller ett nödfallsäpple i väskan. Och då känner jag mig som om jag har snattat. Det har jag ju inte såklart. Hade jag ätit frukten på jobbet så hade jag inte tänkt på saken. Men nu känns det ungefär som om jag hör till den grupp av människor som plockar med sig toalettpapper från sin arbetsplats. Du använder det där, du tar inte med det hem! Okej?

Och där avslutar vi dagens avsnitt av Veckans i-landsproblem.

7 kommentarer:

Botant sa...

Nyfiken fråga, brukar det vara svenska äpplen vid denna årstiden? Åkte nyligen SJ och blev förbryllad av att de hade havregrädde till kaffe samt illgröna Granny Smith som frukt.Det haltar liksom. Jag är ju rätt besatt av svenska äpplen, olika sorter och tycker att det som förr borde vara förbjudet med äppleimport denne årstid Som det var före EU. Nja eller nåväl man får väl ta det onda med det goda. Och jaja upphandlingar har väl samma krav året runt. Skall vara ätbara äpplen....o viss mängd till samme pris året om för beställaren...Och havregrädden är ju även anpassning till vego o mjölk allergiker. Fast den havre inte glutenfri vilket vanlig mjölk är jaja. Gnäll

DDT sa...

Men, men... hur tänker SJ? Det finns ju hur mycket svenska äpplen som helst nu. Ok, inte på mina äppelträd, men överallt annars. Och havregrädde? Usch! Visst det är så klart jättebra för laktosintoleranta och veganer - men ingen människa kan väl tycka att det är gott att ha i kaffet?

Matilda sa...

I-landsproblem är de bästa problemen. Eller som en yngre person i den utökade-släkten trodde att det hette: "inlandsproblem"

DDT sa...

Håller med till 100 procent! Inlandsproblem (gulligt ju, såvida personen inte passerat 25) är de bästa problem man kan ha.

Anonym sa...

Jag fick 14 hallon pa mina fyra sma hallonplantor jag köpte asbilligt i varas, men eftersom jag bara kan odla i kruka pa min balkong blev de för stora för att jag skulle försöka lata de övervintra. Försökte först sälja dem, sen skänka bort, men ingen var intresserad sa tyvärr fick de vila i grannens kompost. Synd, för hallonen var utsökta!

Annika

DDT sa...

Annika - 14 hallon? Det är nog mer än vad jag fick på mina 40 kvadratmeter hallonsnår i somras. Men jag fattar att det är svårt att ha dem på balkongen.

Botant sa...

Jag fick några fler säkert minst 100 st. Men slutade vattna och pyssla om dem när jag upptäckte ett kalhygge i närheten där man kunde plocka litervis varje dag. Utan nåt pysslande.På något sätt orättvis fast bra ändå. Ja det blev jättegod sylt! Många liter. Borde kanske hugga ner hallonplantorna hemma men vem vet, allting ändras ibland. De får väl vara där tills jag kommer på nåt bättre. Borde försöka höra med hallonodlarproffsen på orten hur de får till sin skörd. Har sett den och ojojoj. Så lite störigt är det.