måndag 16 januari 2017

Halvtid

Halva min hälsosamma månad har gått.
Och hur har den gått då?

Jodå. Det går tydligen alldeles utmärkt att överleva utan bullar, bröd, ost, godis, snabbmat och snacks. Det är bara en grej som är jobbig.
Jag måste ju laga riktig mat varenda dag.
Att äta god mat är ju ett av mina främsta intressen, men att laga den precis varje dag är inte alls lika kul.

Och jag börjar bli seriöst trött på frukt.

Några hälsoeffekter har jag visserligen inte märkt av. Men jag är i alla fall säker på att jag inte lär få skörbjugg den närmaste tiden.
Altid något!

9 kommentarer:

* Snigel * sa...

Att laga mat är skittråkigt, jag håller med!
Ett tips: gör ugnslådor av allt möjligt. Bara slänga in i ugnen och låta stå tills det är klart. Plus i kanten att det blir matlådor, dessutom - att äta nästa dag, eller slänga i frysen och ta fram en annan dag.
Och kom ihåg: frukt är INTE godis!

DDT sa...

Snigel - frukt är verkligen, verkligen inte godis. Ugnslådor är däremot en riktigt bra idé.

Markattan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Markattan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Markattan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Markattan sa...

Det är ju faaa,väldigt märkligt att jag alltid blir publicerad tre gånger...
Kan det bero på att det jag skriver är SÅÅÅÅÅÅ värt att upprepas?

Köp en slowcocker skrev jag. Minimalt med jobb och middagen klar när du kommer hem.

Markattan ×3 säkert som amen i kyrkan

Markattan sa...

Vad var det ja sa...

Markattan ×2

Nina sa...

Har också lämnat allt det "goda bakom mig går in på min 3:dje vecka nu utan socker, bröd, potatis, pasta och ris och jag undrar vad gör du när suget sätter in? Dottern bakade en nutellakladdkaka idag och jag hör hur den ropar på mig från kylen.

DDT sa...

Markattan - du har nog rätt. Jag gissar att Blogger tycker att allt du säger är värt att upprepas. Se det som en komplimang! Jag har för övrigt funderat på en slowcooker, men betyder inte det att jag är tvungen att stå och skala morötter och skära kött på morgonen? Innan jag släpar mig till jobbet? Jag tror inte att jag fixar det. Jag tycker att det är jobbigt nog att sätta på vattenkokaren.

Nina - jag har kvar potatis, pasta och ris bland det som jag äter. Vad jag försöker undvika är de där smörgåsarna som jag ofta väljer eftersom jag inte orkar laga mat. Så bortsett från att jag inte äter godis, bröd, snacks, bullar och sådant (plus att jag inte dricker mjölk till maten, vilket jag normalt älskar) så får jag äta vilken normal mat jag vill. Bara den är gjord på riktiga råvaror. Men suget, det finns ju där! Och det är där den jäkla frukten kommer in. Jag har ätit så mycket frukt den senaste tiden att jag snart ser ut som ett päron. Nä, visst ja, det gjorde jag ju redan...