tisdag 17 januari 2017

Inget riktigt problem, men...

Min näsa verkar inte fungera riktigt som den ska.
För några år sedan blev jag förkyld och tappade i stort sett allt luktsinne för en period.
Sedan kom det tillbaka.

Eller... någonting kom tillbaka.

Det första halvåret kunde jag i stort sett bara känna lukten av brandrök. Men den kände jag å andra sidan hela tiden. Oavsett om det brann eller inte.
Det var lite irriterande. För folk blir tydligen ganska trötta på frågan luktar det som om det brinner någonstans? om man ställer den fyra gånger om dagen.

Nu verkar det irritationsmomentet vara nästan borta.
Men jag har hittat ett nytt.
Jag känner inte längre skillnad på lukten av hackad rödlök och lukten av armsvett.
De är identiska för min näsa.

Nu är ju risken att man ska förväxla dessa två saker i sin matlagning, relativt obefintlig. Jag har aldrig ens varit i närheten av att servera löjromstoast med armsvett.
Men ändå, lite skumt är det.
Och jag vågar fan inte köpa ny parfym.

Inte så ofta förekommande i min sallad nu för tiden

5 kommentarer:

Karins ordöverflöd sa...

Håller med.. jag tycker också rödlök luktar armsvett...
märkligt fenomen. Tur jag inte äter rödlök ofta.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Haha, förstår att du inte vill köpa en parfym just nu! I övrigt: helskumt fenomen ju?

Maria sa...

Det är märkligt det där med näsor. Den enda lukt jag känt av de senaste två veckorna är snor och då har jag inte ens varit förkyld det senaste året eller så. Helskumt. Fast kanske bättre med snor än brandrök. Jag behöver ju inte gå runt och fråga folk om det snorar nånstans. Så här i förkylningstider menar jag.

DDT sa...

karin - det är alltså inte bara jag? Kanske luktar rödlök verkligen armsvett? Kanske är det alla andra människor som har fel på sina luktsinnen? Så kan det vara!

i will - visst är det mysko? Nu vågar jag inte lita på något. Kanske går jag omkring och luktar gott, kanske luktar jag sengångarbajs? Hur ska man veta?

maria - lukten av snor är ju en enormt tjatig doft att ha i näsan hela dagarna. Hoppas att den försvinner snart. Det låter oaptitligt.

Anonym sa...

Hej, jag undrade för några år sedan varför det luktade svettig gubbe hemma hos oss ibland. Det var inte min man som luktade utan det var chili con carnen, alltså spiskummin :) Helena