tisdag 24 januari 2017

Ont, det gör ont

I går gick jag 1000 trappsteg. Alla uppför.
Förutom alla dessa otäcka trappsteg, gick och joggade jag också 1,3 mil.
Ok, mest gick jag nog, om vi ska vara noga.
Ordet jogga låter för jävla mesigt. Men jag kan inte på något sätt likna det jag gör med att springa. "Skvalpa fram" skulle möjligtvis kunna beskriva hur det känns, men det låter ju ännu värre.

I dag har jag ont i oroväckande många kroppsdelar.
Många utav dem verkar vara inälvor.

Nu är jag ju tyvärr ungefär lika obildad om mitt inre som jag är i ämnet geografi. Men någonstans mellan revbenen och höftbenen har jag ett eller flera organ som inte verkar trivas alls.
Kan jag ha blivit mjältsjuk?
Det låter lite tjusigt och gammeldags.
Blir man det av att jogga, tro?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men varför??!!

/UnderCover

Smultronblomman sa...

På vilken sida sitter smärtan? På din högra sidan har du levern och på vänstra har du mjälte och buksportskörtel. MIn gissning är dock bukmuskulaturen för jag har aldrig hört att man har ont i levern eller mjälten. Gallblåsan sitter lite mer i mitten.

reneesfotoblogg sa...

Mjälthugg har jag hört talas om och det tror jag är direkt livsfarligt. Det är för övrigt all motion där kroppen skvalpar. Organen kommer i oordning och trasslar ihop sig.

Karins ordöverflöd sa...

Det är bara latmasken som har fått träningsvärk, inget
att oroa sig för.

Småländskan sa...

Mjältsjuka är nog unikt. Andra inälvssjukor är troligen ännu mera unika. I alla fall vad gäller efter "träning". Jag kan också känna av dem, de få gånger jag övat iställetförattträna. Skulle istället önska lite mer träningsvärk i skvalppartierna. Då vet man ju, liksom, att skvalpandet har effekt.

DDT sa...

Under Cover - det undrar jag med. Men ibland har jag en tendens att svara ja när någon frågar mig om jag ska med på diverse underliga saker. Vissa gånger blir det kul (cementgjutning) andra gånger blir det mindre festligt (1000 trappsteg)

smultronblomman - troligtvis är det väl bara träningsvärk. Men hur kul är det att skriva om det? Jag känner ett behov av lite dramatik i min vardag.

renee - kroppen skvalpar av all motion har jag märkt. Åtminstone tror jag att hjärnan skvalpar runt, för jag känner mig inte det minsta skärpt av träning. Tvärtom.

karin - latmask? Skulle en latmask gå 1000 trappsteg? Va?! Hmmpff

DDT sa...

småländskan - jag har aldrig vetat om att min mjälte är skvalpig. Men så kan det förstås vara. Fettlever har man ju hört talas om, men det tror jag inte att jag lider av. Jag har aldrig hört att man kan få det av bacon.