söndag 1 januari 2017

Nytt år, nya möjligheter

Trots att alla bevis hittills tycks tyda på motsatsen, verkar jag fortfarande tro att det går att förändra mig själv och min personlighet. 

Och vilken dag kan vara bättre lämpad för detta än första dagen på året?
Va? Visst? Va?

Så, nu tänkte jag börja året med en hälsosam månad. 
Utan godis, snacks, bullar, färdigmat och kasst bröd. 
Jag tänker till och med dra ner på min baconkonsumtion. 

Det kan bli en väldigt lång och tråkig månad. 

9 kommentarer:

Smultronblomman sa...

Bacon är väl OK? Jag ska försöka det samma. Med betoning på försöka.

Markattan sa...

Oj! Det var inte dåligt. Men baconransonering? Kan det vara hälsosamt?

Markattan

Markattan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
tigerliljan sa...

Är det inte bättre att satsa på februari? Bara 28 dagar?

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Inga bullar?

:OOOOOOOOOOOO

DDT sa...

Smultronblomman - bacon är nyttigt för själen i alla fall, det är jag säker på. Men jag tänkte ransonera mitt intag av rökt kött en månad. Hur svårt kan det vara? (Famous last words)

Markattan - Jag är inte helt säker på att baconransonering är nyttigt, men jag testar.

Tigerliljan - där sa du något! Så himla dumt av mig. Klart att jag skulle gjort det nästa månad istället. Suck!

I will - jag veeeeeeet. Känns ju nästan omöjligt. Men förhoppningsvis känner jag mig som en enormt karaktärsfast och duktig människa om jag klarar det. Och i så fall kanske det smittar av sig på andra områden i mitt liv så att jag kan visa lite karaktär även där och så startar en positiv spiral tills jag blir en alldeles förträfflig och outhärdlig människa. Risken att detta ska inträffa får dock ändå anses som ringa.

Drottning M sa...

Jag håller på att sockra av, det är inte lätt och jag undrar hur jag skall klara det. Målet är ett år utan socker. Men jag kommer att ta en månad i taget. Detsamma gäller sötningsmedlet, det är lika illa som socker för mig. Jag älskar socker men jag mår inte bra av det, kan inte sluta utan beter mig som en alkoholist. Tar jag en kaka så tar jag hela burken och äter tills jag mår illa, det slår aldrig fel. För mig är det bättre att inte äta socker alls. Suget verkar dock inte försvinna men jag lever hellre med suget än hetsätandet.

Susanne ❤️ sa...

Jag har sagt pga att dottern bör undvika socker också sluta hon börjar bli som jag en riktig sockerknarkare TYVÄRR ingen bra gen där inte från mig...
Men nu har vi sagt att det blir frukt (valfri) som lördagsgodis det här året och läsken får endast drickas på helg hon valde en mango... jag var inte sugen på frukt och tog inget suck.. vilket jag ångrade när jag kom hem ..;)

Men lovat är lovat och jag hoppas bara att jag håller mig snäll haha

KRAM

DDT sa...

Drottning M - Jag har inte så farligt sockersug. Godis är inte min grej. Däremot bullar och wienerbröd. Där blir jag lite manisk och hetsätande. Sötningsmedel tror jag inte på... Sådant kan fan inte vara bra.

Gems of - Lycka till! Ett helt år utan godis? Det låter tufft. Tandläkarnas slogan om att frukt är godis är helt enkelt inte sant någonstans.