fredag 20 januari 2017

Tack google

Saker jag lärt mig idag:

• var Montenegro ligger

Jag fick en 2:a i geografi på högstadiet. Sedan dess har jag inte lärt mig något alls om detta ämne. Dock har jag hunnit glömma en del. Och av de länder jag kommer ihåg namnet på finns kanske hälften kvar.

Jag är så inte redo för På spåret i kväll.
Om det inte blir frågor på Montenegro förstås.
För det kan jag numera peka ut på en karta.

4 kommentarer:

Heltokeido sa...

Google är fantastiskt. I förrgår visade jag dottern var Polen låg för min dotter pga att frun var på affärsresa där. För att se landet i relation till Sverige blev det en karta på hela Europa. "Oj vad litet det är" sade hon.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Montenegro ligger inte särskilt nära Örebro.

Markattan sa...

Kartor och geografi som är så kul.

Markattan, fd SO-lärare

DDT sa...

heltokeido - det där med att förstå proportioner på kartor har alltid varit ett problem för mig. Och medfört på tok för långa promenader. "För den där lilla biten kan man ju gå. lätt!"

i will - Uppenbarligen hade jag inte någon som helst nytta av mina kunskaper om Montenegro. För jag kunde inte svara på en enda fråga om Örebro. Jag är inte ens riktigt säker på var det ligger. Otur. Denna veckan ska jag lära mig var något annat land ligger på kartan. Kanske Buthan... Finns det?

markattan - kartor är vackra. Men rullstensåsar är så tråkiga att de fullständigt tog död på allt mitt intresse för geografi. En riktigt obehaglig lärare kan också ha bidragit till min avsky för ämnet.