tisdag 11 juli 2017

Fel, fel, fel

Svampen har kommit. Det har de minsann sagt på morgonteve två dagar i rad. Vilket har illustrerats med hurtfriska människor i förnuftiga kläder och korgar fulla med kantareller och soppar. 
Så idag gick jag ut i skogen. 

Uppenbarligen är det inte samma skog. 
Det enda som kommit i min skog var kottar, pinnar och stenar. 

Nu är jag grinig och har barr i strumporna. Jävla teve. Om det inte varit så dålig mottagning här hade jag ringt klagomuren. 

4 kommentarer:

Småländskan sa...

Morgonteve kan man inte lita på. Letade efter skogens guld för lite sen, inte hittade jag/vi nåt! Å andra sidan har det varit extremt torrt här, innan ösregnet kom för lite sen.
Avvaktar med stövlarna och heltäckande kläderna redo. Numera är jag "rädd" för fästingarna, de som alltid hittar till mig. Spelar ingen roll hur vältäckt jag är, de fastnar ändå. Svårt att kolla kroppen som ensamstående. Försökt med "backspeglar" och annat, men vad hjälper det när jag är full av bruna fläckar.

Smultronblomman sa...

Du är nog tidigt ute, kanske. Har du säkra ställen?

Markattan sa...

Du får leta efter sommarkantareller. Växer på grusvägar och i torra lundar.

Markattan

DDT sa...

Småländskan - fy fan för fästingar. När blev de så himla vanliga? Jag tillbringade större delen av min uppväxt i skog och hagar utan att få en enda fästing. Nu kan jag knappt gå och hämta potatis utan att hitta en krypande på kläderna. Vidriga kryp!

Smultronblomman - jag har ett helt gäng säkra ställen. Men hittills är de kruttorra och tomma.

Markattan - precis där jag har letat. Men inte ett spår. Jag känner mig kränkt! Eller hungrig, kanske? Något känner jag i alla fall.