torsdag 13 juli 2017

Renliga, jo tjena

Att äga en svart bil blir ju inte precis roligare av att grannkatten betraktar den som en del av reviret som bör patrulleras dagligen. 
Varje dag hoppar hon upp på motorhuven, promenerar upp för vindrutan, sitter en stund på taket och traskar slutligen ner via bagageluckan. 
Dock misstänker jag att hon inleder proceduren med att hoppa jämfota i en lerpöl först. Det är inte rimligt att ha SÅ smutsiga tassar annars. 
Jag funderar allvarligt på att skaffa hund. 

5 kommentarer:

Snigel sa...

...och ju mer nytvättad bilen är, desto mer vill katten promenera på den... OBS Det hjälper inte att vaxa, i tron att katten då skulle halka av bilen. Det gör de inte. Tro mig. (Och lämna ALDRIG främre sidorutan lite på glänt för att det är varmt; en katt kan slingra sig in genom en minimal springa.)

DDT sa...

Snigel - äsch, inte ens vax hjälper alltså? Jag är dömd att ha en bil med fotspår alltså.

reneesfotoblogg sa...

Lägg ner tanken på hund om inte du kan hitta en som tvättar och torkar av sig själv innan den går in. Fråga mig som har två fyrbenta och det gör åtta skitiga tassar som rantar ut och in femtioelva gånger om dagen. Den ekvationen kräver ett antal moppande!

DDT sa...

Just det ja. Men ändå, hundar är värda jobbet. Framför allt när det är ens egna. Jag saknar hund!

Smultronblomman sa...

En katt i grannskapet ligger gömd under min bil och spanar på fåglar vid min matning. Ett par tryck på bilens fjärrkontroll för lås och larm får den att rusa i väg i panik. Fungerar varje gång. Jag ser den från fönstret.
Om du ser katten ligga på bilen så testa det. Kan bli en betingad reflex; det kommer skrämmande ljud och då vill katten inte gå upp på bilen.