fredag 2 september 2022

Årets skörd

Det här gick ju inget vidare. Alla de frön jag sådde i februari och mars tog sig naturligtvis inte. Men fortfarande var mina fönsterbräder fulla av späda plantor som jag vattnade, stöttade och pjoskade med hela våren. Och vad blev resultatet?

En, jag upprepar, EN "hot banana chili"

Hoppas verkligen att den är god. För det är garanterat västsveriges dyraste chilifrukt.

3 kommentarer:

Botant sa...

Jag har några hallonplantor som jag pysslar lite med. Inget särskilt ambitiöst bara äthallon typ godis direkt i munnen. Men lite pysslande ändå. Det blev mycket klent,o nån fågel åt osv. Men inte långt hemifrån har man kalhuggt. Det blev vildhallonsnår och jag blev i år totalt adicted eller vad man skall kalla det.Tillbringade timmar och kom hem sönderriven med med litrar av små små men goda hallon. Idag var i ortens trädgårdsbutik. Där säljer de färska gigantiska goda hallon, de har normalstora ja typ hinkar och odlar dem i Förstår inte hur det kan gå så bra.Jaja anpassad näring o vatten förstås. Enorma buskar rikbärande stora goda. Jag känner mig hopplös som hallonodlare. Kalhygget kan producera, butiken odlar i svarta hinkar/krukor. Inte ens squashen blev nåt vidare, nåt bladmögel efter regnet i juli

Sparkling sa...

Har inte gått något vidare för mig heller. Var av någon anledning så himla sen med att plantera ut. Har också varit sen med: vattna (generellt) och täcka kålplantor (nu ger jag upp och låter kålmaskarna få allt). Mina frilandstomater har blommat i evigheter, men inte en tomat i sikte. Har skördat en (1) zucchini och hela Facebook är fullt av folk som gnäller över att de drunknar och vill ha tips på vad de ska göra med allt. Bää.

DDT sa...

botant - ett år var jag hejdlöst ambitiös och rensade mina hallonsnår i förhoppning om att få mer hallon. Resultatet (förutom en fantastisk mängd rivsår på armarna) blev den sämsta skörden någonsin. Nu har jag gett upp och låter de eländiga vildhallonen sprida sig tills jag orkar gå över dem med röjsågen.

sparkling - min odlande kompis säger att det var en kall vår och att det är därför vi var så sena med att få ut saker. Hon kan ha rätt, jag minns inte. Min hjärna minns inte temperaturer.
Jag har lite förhoppningar om att faktiskt få några vitkålshuvuden. De kålätande skadedjuren verkar föredra broccolin och låta vitkålen vara än så länge. Det trista är ju att jag också hellre hade velat ha broccoli, men man får väl vara glad för det lilla. Jag har lite gröna tomater på mina plantor som står i hinkar. Chansen att de ska hinna mogna är väl ungefär noll. Men jag har min ju min chili!