lördag 13 februari 2021

Fluffigt

En gång i tiden långt innan jag skaffade torp och började lägga all min fritid på att röja sly och misslyckade odlingsförsök, hände det att jag gick på fest.

Inför en vinterfest var jag och en kompis ute och shoppade. Någonstans hittade vi ett par festliga toppar med fluffigt dun runt hela urringningen. Kul, tyckte vi och köpte varsin i olika färger. Perfekt för helgens partaj.

När jag väl satte på mig den hemma inför festen var det något som kändes lite fel, men jag kunde inte riktigt komma på vad det var. Tröjan var inte ful, men det var något...

Väl framme på festen, skalar vi av oss ytterkläderna, får tag i något att dricka och fram kommer en glad killkompis som hejar, kramar om oss och sedan tar ett steg bakåt och säger: Vad roliga ni är. Ni ser ut som sådana där fåglar.

Fåglar?

Vilken sorts fåglar? Och sedan kom jag på vilken typ av fåglar som har bara halsar och en ring av dun runt axlarna.

Och det var sista gången jag använde den tröjan.

7 kommentarer:

Markattan sa...

Hahaha
Gamar är ju för söta!

Markattan

Botant sa...

Världen verkar vara full av underliga kläder och damkläder är flest och mest av allt. Ibland förvånas jag av vilka udda plagg programledare på TV har, vad man kan hitta på? De använder visst också bara plaggen en gång. Men min gamla katt har samma fluff hela vintern. Hon är en lite vresig dam, bondkorsning med diskret fluff i grått och beige. Mycket stiligt

DDT sa...

markattan - söta vet jag inte riktigt om jag tycker att de är. Men de är rätt coola. Om en kalkongam får i sig mjältbrandsbakterier så är det mjältbranden som dör, inte gamen. Sådant måste man ju bli lite imponerad av.

Botant - TV-stylister är en alldeles egen sort. Jag misstänker att de fick för lite uppmärksamhet när de var små och nu vill de kompensera genom att vara säkra på att folk lägger märke till deras jobb. För det gör man ju.
En fluffig katt? Så mysigt det låter. Min grannes utekatt får så tjock vinterpäls att hon ser ut som en svart marshmallow.

Baronessan sa...

Överlevde han den kommentaren? :D

Botant sa...

Ideligen bläddrar jag förbi TV-program med tv-personligheter iklädda plastglänsande läderimmiterade paltor kjolar o kostymer. Ja jag menar seriösa program typ Malou o kompani, morgonsoffor o kvällssoffor. Det är fult, knappast miljövänligt o ser verkligen obekvämt ut. Ger kort sagt ett negativt intryck. Varför? Vilka målgruppen vänder sig stilen till ? Mycket underligt

Botant sa...

Jag saknar verkligen den här bloggen. Den är liksom i en klass för sig. Rolig underhållande lagom elak lagom snäll. Är det helt slut får jag väl skicka ett blomstrande tack för det har bidragit till att förgylla trötta stunder

Ulla sa...

Jag saknar din blogg! Du kommer väl tillbaka?