måndag 7 februari 2022

Flipp

När man inte kan komma på en enda sak att skriva på temat flipp så är det ju ändå en flipp att hitta en lista som man kan fylla i. Man gillar ju när andra har tänkt åt en. Den här hittade jag hos Sparkling (som jag inte är helt säker på om jag ska länka till. Bäst att låta bli.)

Vad köpte du senast?
En väldigt opraktisk benvit teddyfleece med detaljer i brunt läder. Inte ens om jag anstränger mig kan jag påstå att jag behöver en sådan. Men jag ville tydligen väldigt gärna ha den. För det var vad jag köpte istället för något lite mer möteskompatibelt som jag faktiskt skulle kunna ha nytta av. 

Hur lång är du?
172 centimeter tydligen. Om jag inte har krympt ännu mer.

Vad stod det i ditt senaste sms?
Godmorgon! Mitt veckoprojekt är: odling. Nu ska det sås tomater, gurkor, meloner, squash, jordmandlar och blommor. Hur det kommer att gå? Tja...


Vad gillar du allra minst med dig själv?
Att jag skjuter upp saker alldeles för länge, vilket medför helt onödig stress och ångest. Och jag verkar inte bättra mig oavsett hur strängt jag pratar med mig själv om saken.

En person du saknar?
Min man så klart. Från att jag vaknar tills jag går och lägger mig. 

Låt på huvudet just nu?
Ingen. Vilket är väldigt skönt. Sist jag hade en låt på hjärnan var det en fullständigt idiotisk barnsång. 
"Svansen på Skansen-shimpansen
gör att han håller balansen.
Så han är nog glad att han har sin svans,
svansen på Skansens schimpans är hans."

Vad är det för miffo som hittat på det där? Inte nog med att raderna klistrar sig fast i hjärnan - schimpanser har inte svans! 
Ingen verkar känna till den här korta barnvisan, så varför ska just jag regelbundet få den på hjärnan?

Är du romantisk?
Nä. Verkligen, verkligen inte. Så fort något är tänkt att vara romantiskt så blir jag pinsamt berörd. All planerad och uttänkt romantik gör mig besvärad.

Har du söndagsångest?
Ja. Trots att jag har varit egenföretagare i mer än 20 år så blir jag inte av med den helt och hållet. Jag föredrar alltid att inte jobba, även om jag har ett väldigt behagligt arbete.

Vilka städer har du bott i?
Göteborg och Stockholm. 

Lyssnar du på poddar? Vilka?
Just nu lyssnar jag nästan inte alls på poddar utan bara på ljudböcker. Men tidigare lyssnade jag på Flashback Forever, USA-podden, Creepy-podden, Mellan raderna, No sleep podcast, Det mörka sinnet och ett gäng amerikanska politikpoddar (fast de blev precis som USA-podden betydligt tråkigare efter att Trump försvann).

Är du en ringare eller smsare?
Jag skickar sms. Absolut. Visst finns det vissa människor jag gärna talar i telefon med, men för det mesta föredrar jag att skicka sms. Min 85-årige pappa känner likadant. Jag vet inte när vi pratade i telefon senast - men jag får regelbundet bilder och beskrivningar av livet på riktiga landet.

När går du och lägger dig?
Mellan 22-24. 

Vad är det modigaste du har gjort?
Kanske att hoppa av ett jobb på personalavdelning som jag var utbildad för och istället börja jobba med grafisk design på ett tryckeri. Men ingenting var riktigt läskigt på den tiden, när vi var två. Nu är jag betydligt mer skraj. Alla beslut känns farliga och jag är aningen handlingsförlamad.

Har du någon gång åkt ambulans?
Bara som medföljande när min bästis föll av en häst och krossade axeln. Sedan var jag på sjukhuset och luktade häst i flera timmar till glädje för personal och patienter.

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?
Inte sedan jag var liten. Och inte speciellt ofta då heller. 

Hur många kuddar sover du med?
Vilken ointressant fråga. Svaret är två. Mer intressant är upptäckten att jag numera tar med mig egen kudde när jag ska sova över någonstans. Visst är det lite pensionärspoäng på det?

Äter du några vitaminer/kosttillskott?
Nix, tror inte på sådant. Om det inte rekommenderas av en läkare alltså. För det är klart att man kan få vitaminbrist av sjukdomar eller behandlingar. Men att hålla på och ta vitamintabletter bara för att, är inget för mig. Misstänker att allt är bluff.

Har du körkort?
Ja. Kör långt, men sällan och avskyr att köra till nya platser.

Har du någon tatuering/vill du göra någon tatuering?
Nej på båda frågorna. Med tanke på den dåliga smak jag gång på gång visat prov på är jag väldigt nöjd med att jag hittills har låtit bli. Jag tycker att det är jobbigt nog att ha en t-shirt med tryck.

Go to-mat som alltid är gott?
Engelsk frukost. Jag har hittills aldrig ätit en tallrik med korv, bacon, tomat, stek potatis och vita bönor som jag inte gillat. Jo, i England och Irland förstås. De kan fan inte laga mat. Men i resten av världen är en engelsk frukost alltid god, även som middag.

Hur ofta tvättar du håret?
Två eller tre gånger i veckan. Avskyr att göra det och kan sakna att vara skallig just för att det var så skönt att slippa tvätta håret.

Har du bra självförtroende?
Inte alls. Däremot har jag inget större problem med min självkänsla. Jag tycker inte att jag behöver vara så himla bra för att vara värd något som människa. Vilket är en väldig tur för mig.

Har du något klädesplagg/pryl som du använt i flera år och aldrig tröttnar på?
Ja men ungefär allt jag äger. Jag avskyr att shoppa (om jag inte är på Jula då, förstås) så jag behåller det mesta tills det är utslitet. Jag har en stickad tröja från HM som jag haft i mer än 30 år som jag fortfarande använder ibland. Den har varken tappat form eller färg på alla dessa år. Min skinnjacka är säkert 20 år och mina älskade vinterkängor är minst 15 år.

Vad köper man för blommor till dig?
Tulpaner så klart. Jag är patologiskt förtjust i tulpaner. Men jag blir glad för alla slags blommor utom stockrosor som jag förväntas sätta ut i trädgården. Av någon oklar anledning ogillar jag tanken på att ha stockrosor vilket jag tänker skylla på något olöst och förträngt barndomstrauma (för det finns ju faktiskt ingen rimlig anledning att tycka SÅ illa om stockrosor).


4 kommentarer:

Anonym sa...

När jag bodde i Holland pa 90-talet kunde man ga till marknaden sent pa lördagseftermiddagen och köpa 100 tulpaner för 5 gulden, minns inte riktigt hur mycket det var värt men kanske 25 svenska pesetas?

Annika

Markattan sa...

Skit i malliga stockrosor och gå till bredvilliga, söta och totalt skötselfria aklejor. Om du inte har kollat in utbudet så gör det. Finaste som går att odla.

Markattan, längtar till blomning

Botant sa...

Lång Fin lista. Men det här med stockrosor känns inte bra. De är typiskt för sydskånska byar o städer med stensättning o gärna söderläge. Gammal odlad växt som trivs i stark sol o tål torka. Förmodligen har di långa rötter för de blommar inte förrän andra året. Jag har en sån torr plätt men av en mysko anledning blir det alltid rost på de stockrosor jag planterat så de blommar aldrig. På samme plätt o lite här o där annars finns aklejor, de sprider sig lätt Även de får rostfläckar men inte förrän de blommat färdigt. De återkommer snällt men lär vara typ otrogna o korsar sej vilt och till slut lär enkla ursprungsorter återstå, har någon sagt. Vad jag själv sett är att de tråkigaste verkar överleva bäst. Trots rostfläckar

DDT sa...

Annika - 100 tulpaner? Vilken lyx! Så fort alla restriktioner är borta och det blir vår ska jag passa på att åka till Amsterdam och hälsa på släktingar. Det var säkert 15 år sedan jag var där. Och även om jag inte kan fynda tulpaner så måste jag ju kunna köpa lökar.

markattan - jag googlade akvilejor. Oj, vad mycket fina det finns. Det kommer jag garanterat testa.

botant- jag ber om ursäkt för min aversion mot stockrosor. Alla mina kompisar älskar stockrosor. Varför jag tycker så illa om dem är något av ett mysterium. Att saker inte blommar är jag van vid. Det är mer regel än undantag i min trädgård. Men i just detta är jag en obotlig optimist. I år går det säkert bättre! Nästan lite gulligt naivt.