måndag 13 juni 2011

Fan, det hade jag glömt

Jag borde listat ut att det fanns nackdelar med att köpa torp på hösten.
Och någonstans i bakhuvudet borde jag förstått att det finns en anledning att jag alltid har bott inne i stan.

Jag är en jävla insektsbuffé.

Allt försöker äta mig.
Jag är övertygad om att till och med fjärilarna överger sin vanliga vegandiet så fort jag sticker ut en icke blyklädd kroppsdel utanför dörren.
Jag är uppenbarligen skitläcker!
På det tristaste av sätt.

Vad gör man?
Slutar äta socker?
Slutar äta kött?
Slutar äta?
Jag är fan desperat!

16 kommentarer:

Lippe sa...

Jag är likadan!! Jag har inga tips men jag ska hålla järnkoll på om du får några!

Mångmamma sa...

Ät vitlök och börja röka!
Som en borstbindare (finns det fortfarande borstbindare och varför rökte de så mycket?).
:)

nillas liv på pinnen sa...

Häng på dig såna där rykande spiraler, du vet. Kan eventuellt virkas ihop.

Den där tjockisen sa...

lippe - ja tack! Gör det.

mångmamma - få se här nu. Lungcancer eller myggbett, vilket är egentligen värst?

nilla - Så klädsamt det skulle bli.

Fru Gårman sa...

Sån där grön spiral på bordet hjälper till. Myggspray när du inte sitter vid bordet. Eller myggrollon eller vad som. Bara man slipper bli äten.

Den hemska tvillingen sa...

Ge dig iväg till nåt apotek, företrädesvis i närområdet, och inhandla allergitabletter som är klådstillande. Lägg också ner en liten summa på hydrokortisonsalva. När det kliar för jävligt (ungefär hela tiden) så tar du en bletta om dagen och smörjer dina bett med salvan.
Det blir lite uthärdligare när du nu ändå köpt ett torp.
Lycka till.

Singelmamman sa...

Kan du inte åberopa någon slags ångerrätt eller stod det verkligen i prospektet för torpet att alla de däringa djuren ingick?

Singelmamman sa...

Själv har jag näst intill motsatt påverkan på smådjur. Kanske större också. Ingen äter mig, what so ever. Synd, för annars kunde jag ju kommit ner till ditt torp och avlastat dig lite.

Lippe sa...

Allergitabletter hjälper mot klådan, myggspiraler som man hänger på sig ger en gång per varv fula brännmärken i huden, sprayer och rolloner funkar inte om man är en riktig goding!
Jag har just slutat röka och äter ofta vitlök och det hjälper inte. En sak kunde ju vara att bjuda in flera godingar för som Singelmamman sa så kunde ju det underlätta. Eller dras det dit ännu flera som sticker, hugger, biter och suger då??
Ligger här och lurar på fler tips...

Helena sa...

Det finns en bricka man kan köpa på typ djuraffären, finns för både människa och hund,(kanske även katt?). Kommer såklart inte på vad det heter just nu. Men det ska hålla bitande typer ifrån en. :)

Grannen har en och säger att det funkar, inte ett enda myggbett sen hon tog på sej den.

Markattan sa...

Och har du blivit biten tar du bums fram den obligatoriska plastpåsen som är laddad med tvålindränkt, våt, tvättlapp. Denna tvättlapp gnider du på bettet en stund och ge tusan i att du blir tvålig.... Skölj inte bort.
Bättre lödder än klåda.

Markattan, med nytt myggnät över sängen

reneesfotoblogg sa...

Jag hyr ut Husbonden (inte gratis). Han är nämligen en mygg- och knottmagnet. Är han i närheten så skiter flygfäna totalt i alla andra (mig) och fullständigt vräker sig över honom, tuggar, biter och suger tills han faller ihop och är totalt anemisk. Då är han lätt att tas med.

Den där tjockisen sa...

Fru Gårman - menar du verkligen att myggspiraler hjälper? Då ska jag testa. Rollon och annat man smetar på sig har verkat sådär hittills.

hemska tvillingen - allergitabletter ska jag testa. Jag vet någon som berättade att hon fick färre bett när hon åt sådana. Tack för påminnelsen!

singelmamman - det stod inte ett ord om att tomten bestod av 70% myggträsk. När jag tänker närmare efter stod det inget om sorkarna heller.
Du blir alltså inte biten? Lyckliga, lyckliga du!

Lippe - ja det är ju det man oroar sig för. Om man bjuder dit fler myggattraktiva människor så är det kanske som att bjuda in tjockisar till en allt-du-kan-äta-buffe. Och vem har råd med sådant?

helena - en bricka? Wow, ett helt nytt tips om en produkt jag aldrig har hört talas om. Måste omedelbart googla.

markattan - ah, den perfekta lösningen när man ska på garden party. Ett givet samtalsämne dessutom. Jag är kass på small talk.

renee - tänk om vi tillsammans lockar dit ännu fler myggor? Typ hela Västsveriges samlade population. Vi kanske blir rena festen för vartenda bitande kryp? Men om inget annat funkar ´är jag beredd att testa. Vad ska du ha för honom? Måste jag ställa upp med blod för transfusion?

reneesfotoblogg sa...

Jag tar betalt per mygg- och knottbett i efterskott. Och ja, transfusion anbefalles om jag ska ha någon nytta av honom fortsättningsvis.
Dessutom vill jag ha ett intyg på att detta experiment är frivilligt ifall att utgången skulle bli för blodig.

Smultronblomman sa...

Maken , kommande från Västerbotten säger att man blir immun mot klådan efter att ha blivit biten tillräckligt många gånger. Antalet kan jag inte ge någon siffra på, men eftersom jag får stora blaffor när jag blir biten själv vågar jag inte lova att det är sant.
Jag kör med Mygga, ett preparat som finns i roll on format och jag tycker det funkar. Ljusa, täckande kläder, hatt med nät och tjocka strumpor som håller kräken borta från anklarna. Det lär vara favoritplatsen enligt brittisk myggforskare. Sett på BBC Knowledge. Håll ut eller skaffa myggfångare. Någon manick, ganska dyr, som utsöndrar någon slags kemikalie som attraherar myggen. De flyger in och blir avlivade inne i manicken. Fungerar, men kostar väl mellan 10 och 20 lök, tror jag. Har du inga grannar som kan gå samman om en? Fast bor du i topr brukar det inte vimla med grannar runt husknuten, antar jag....

Smultronblomman sa...

torp ska det vara.