söndag 14 augusti 2011

Nytt i handväskan

Ok, det räcker alltså inte att ha handväskan full av kvitton, plånböcker, nycklar, halstabletter, telefoner, visitkort, cerat och allsköns annat skräp.

Inget av detta hjälper mig med mitt nya dilemma.
Jag behöver en handväskepincett.

Att försöka plocka bort tre plötsligt uppdykande centimeterlånga svarta hårstrån i ansiktet med hjälp av naglarna visade sig vara nästan omöjligt.
Efter att ha ockuperat jobbtoaletten i en halvtimme insåg jag att mina kollegor antagligen nu inte längre bara betraktar mig som mustaschprydd utan även som förstoppad.
Precis det intryck man vill ge på sin arbetsplats.
Professionellt, verkligen.


8 kommentarer:

Anki sa...

SÅ mycket igenkänningspoäng!! :-)

Drottning M sa...

hahhahaa, det här är sååå underbart!!!! och har man väl hittat det där strået så kan man inte låta bli. efter en stund har man både ett långt skäggstrå plus ett rödfnasigt område runt (eftersom man försökt att rycka ut det med bara fingrarna). förresten, varför sitter de där hårstråna så jäkla hårt??? det verkar ju tamejfasen som de växer direkt på käkbenet!!! och - äckelvarning nu - när man får loss det och kollar på strået så är det hur långt som helst men det var bara en liten liten pigg som stack upp på själva hudytan. det stärker tesen ytterligare om att det växer på käkbenet.

Helena sa...

Haha, de förra kommentarerna säger allt jag ville säga. Så jag säger inte så mycket mer än såhär.

Lippe sa...

Sätt fast en med tuggummi på personaltoan väl gömd!

PGW sa...

Jag säger bara schweizisk armékniv. Ska alltid finnas i en handväska och det finns modeller med utmärkt pincett. Tror den jag har går på ca 250 spänn och den är helt oumbärlig, har den även med mig i aftonväska och den kommer ALLTID till användning.

Den hemska tvillingen sa...

Vadå i väskan? En pincett i ett snöre runt halsen är melodin. Alltid till hands och kan gå som exklusivt smycke för de mer närsynta i omgivningen!

Kristina sa...

Plus 40 va???
Verkligen ett dilemma!
Jag har löst det med att ha en pincett på jobbet, det verkar som det är just där man har mest tid till att pilla sig i ansiktet och upptäcka stråna. Alternativt så växer stråna mestadels under arbetstid.

Den där tjockisen sa...

Anki - jag beklagar verkligen!

Drottning M - Helt rätt med rödfnasigheten där. Det glömde jag. Och det där du tog upp med längden är intressant. Kan det vara därför de plötsligt är jättelånga? De ligger där lömskt gömda under huden så att man inte ser dem på morgonen - och så helt plötsligt så där vid kvart över tio vecklar de ut sig i all sin prakt och så står man där med centimeterlånga hårstrån i ansiktet. Kan det vara så?

helena - det räcker alldeles utmärkt. Det är ändå trevligt att se att du är här.

Lippe - smart plan. Kan vi inte göra gemensam sak alla kvinnor? Om vi placerar ut pincetter på varje toalett så kommer vi så småningom att kunna gå med hårlösa kinder och hakor genom livet.

pgw - får man ha en armékniv på offentlig plats?

hemska tvillingen - Så klädsamt, verkligen. Ska tänka på saken.

Kristina - plus 40? You bet! Jag tror också att de växer på arbetstid. Se fler teorier ovan.