torsdag 14 januari 2016

Kan man få några vallningar, please

Trots att vi har fått extra värmefläktar till kontoret är det så kallt här att man riskerar att frysa rumpan av sig. Jag skriver fel hela tiden eftersom fingrarna är alldeles stela av kyla. (Ok, liiite kanske det också beror på att jag faktiskt aldrig blivit något riktigt proffs på maskinskrivning. Men mest kylan. Garanterat!)

Och i morgon ska det bli ännu kallare.

Finns det något man kan göra för att framkalla klimakteriebesvär, tro?
Eller är jag dömd att jobba i tumvantar?
Det kommer att bli intressanta texter…
Dock inte nödvändigtvis sämre.

7 kommentarer:

Småländskan sa...

Alltså, jag är nog inte världens bästa på vallningstips. Varken klimakterie- eller skidvall.
Maskinskrivning? Ja, herregud alltså, när jag gick "handels" och skulle sitta där med en skärm över tangentbordet och kunna göra femtusenfyrahundranittiomiljoner nedslag i sekunden. Det gick som det gick. Det framkallade vallningsbesvär! Så för att blir riktigt varm - se till att du har en skärm över tangentbordet när du ska skriva dina texter.
Däremot, när jag som annonsmottagare på tidning i en massa år, jodå, då gick det kanonbra! Så jävla kanonbra att jag än i dag är världskänd för ett fåtal personer i stan som "den snabbaste, bästa skrivmaskinsmänniska som nånsin har funnits på tidningen XX...". Nej jag hade varken skärm, tumvantar eller vallningsbesvär då. Däremot hade jag pekfingervalsen som bästa kompis. Men det vet ingen annan än jag om. Så, kanske ytterligare ett tips - valsa på! Det går som en dans.

nillas liv på pinnen sa...

Jag lider också av uteblivna klimakteriebesvär, kan man söka för det kanske? En spruta testosteron?

Smultronblomman sa...

Du vill inte ha vallningar. Jag lovar dig. Jag led något enormt för ett par år sedan. Det tog eld i kroppen, innifrån. Det började i fötterna oh gick upp genom kroppen och svetten rann i hårbotte. Hej då, hårstajling. Jag kunde inte sova på nätterna. Ett kundbesök i Karlstad mitt i smällkalla vintern. Fönstret på vid gavel och det var -10 grader ute. Ändå känndes det som jag stektes levande. Efter min magsäcksoperation försvann problemen i knappt ett år. Sedan började det om och jag gick till min gynekolog och fick medicin. Bara på ett par timmar upphörde det. Jag gratulerar alla som inte känner det minsta när de kommer i klimakteriet. Jag vet vilket helvete det kan vara.

Den där tjockisen sa...

Småländskan - jag har också suttit där med skärm över tangentbordet när jag gick på högstadiet. Då fick vi lära oss maskinskrivning. Tyvärr fastnade kunskaperna inte alls. Men imponerande att du kunde bli så bra på pekfingervalsen. Det är jag kass på. Siktar för dåligt.

nilla- jag tappar tillräckligt mycket hår redan. Risken finns att man inte alls blir varmare utan bara flintskallig. Hur kul vore det? Jag skulle se ut som ett bowlingklot med öron.

Smultronblomman - Jag tror dig! Jag har känt av det några få gånger och det var tillräckligt jobbigt. Och då har jag bara blivit varm under någon minut och lite svettig i handflatorna. Vilket skulle vara precis lagom just nu när det är svinkallt. Men man ska vara försiktig med vad man önskar sig - man kan få det. Jag ska inte be om vallningar!

reneesfotoblogg sa...

Uppsök märmaste jaktaffär. Där saluförs det handskar och vantar för jägare. Finns sådana som man kan vika undan endast för pekfingret (avtryckarfingret) för den som är usel maskinskrivare, så finns det där man kan vika undan alla fingrarna för den som är mera flyhänt. Finns även små behändiga batteridrivna värmare att hålla i handen.
Varför jag har kunskap om detta? Jo, kan med fördel användas av fotografer också.

Tredje året i Hjo sa...

Apropå maskinskrivning. Nuförtiden verkar alla köra med pekfingervalsen och lika bra är det. Det har journalister gjort i alla tider. Ni skulle ha en kamin och några klabbar go björkved.

Den där tjockisen sa...

Renée - grymt smarta grejer ju! Jaktaffärer alltså? Det var nytt för mig. Ska uppenbarligen besöka en sådan.

Hjobo - håller med. Vi behöver absolut både kamin och björkved. Är dock inte helt säker på att vår hyresvärd håller med.