måndag 4 november 2019

Dagens duktiga

Idag har jag bytt till vinterdäck på bilen. 

Eller alltså, jag har ju inte gjort det. Tuggummituggande killar i overall har gjort det åt mig. Min insats sträckte sig till att köra upp på den där rampen. Vilket kändes svettigt nog. 

Jag har även köpt nya gummistövlar så nu gissar jag att vi kan räkna med torrt och förhållandevis varmt väder den närmaste tiden. Bra ordnat av mig, tycker jag. 

8 kommentarer:

Sparkling sa...

Japp, jag har också bytt till vinterdäck och jag har köpt nya vinterstövlar med SUPERGREPP. Så det kommer att bli en helt isfri vinter.

Markattan sa...

Det är bra jobbat av er båda tycker jag. Det uppskattas!

Markattan

Christine sa...

Tack!

Tigerlilja sa...

Innerligt lättad över att de ev tuggummituggande gossarna som tar hand om mina däck själv kör upp bilen på rampen. Jag sitter och dricker kaffe under tiden. Bäst så.

DDT sa...

Sparkling - Grymt jobbat! Jag ser fram emot denna isfria vinter. Men det får gärna bli lite tjäle känner jag, för jag har en massa sly som jag måste gå på med röjsågen och det är lättare när marken är frusen.

markattan - Det gör vi så gärna. Åtminstone jag. Men jag gissar att Sparkling också med glädje bidrar till att styra Sveriges väder.

Christina - Varsågod!

Tigerlilja - slipper du köra upp på rampen? Ååååååh... nu blev jag avundsjuk. Men eftersom jag inte behöver göra detta igen förrän om... vad blir det, 6 månader, så kommer jag så klart att förtränga detta trauma tills nästa gång.

Botant sa...

Förutom skräck för att inte få det gjort i lagom tid, skräck för rosten jag ser och lite ekonomitänk, vad tusan kostar nya vinterdäck? och hur länge håller vinterdäck när man sällan gör utflykter med annat än tåg vintertid?? Därtill kommer en konstig rädsla för att i förförra verkstan där såg ägaren gråaktig och sönderstressad ut och dog sen. Näste firma såg dom lika eländiga ut när jag var där tidigt en decembermorron- Och ja firman dog. Två såna här ställen hade folk som saknade kroppsdelar. Jag är faktiskt rädd för allt när det gäller däckbytet...

Botant sa...

Idag var jag jätteduktig och ringde verkstaden för att fråga om att eventuellt hade rostbehandlingen satt igång att kylarvätskan läckte. Eftersom den inte läckte innan behandlingen!?(logik tror jag) De trodde inte det men sa kom så ser vi. Biljäveln startade inte. Förmodligen har jag kört för lite så att batterijäveln laddats ur. Jag lyckades hitta laddaren(hurra) och det verkar som jag prickade rätt pol. Inget har exploderat men fortfarande röd lampa dvs låg laddning. Tog ett dygn förra gången. Det var förra batteriet.... Ett nytt skall väl tåla lite paus i körning? Trodde jag. Sedan skall jag ha på vinterdäck när jag först laddat så jag sen kan köra o fixa läckage.Usch.

Smultronblomman sa...

Ja! Du är tillbaka och jag har missat det! Nu ska jag läsa ifatt!💖