tisdag 17 maj 2022

Saker jag inte gjort den senaste tiden

Jag har inte gett mig själv en dödlig elektrisk stöt

Däremot har jag blivit övertygad om att jag inte ska pilla med elgrejer. Jag skulle korta en sladd till en taklampa, tänkte jag. Det var dumt tänkt. Det blev kortslutning i lampan och en säkring gick. Nåja, jag hade ju ändå för många taklampor.

Jag har inte blivit biten av en huggorm

I ett anfall av allmän duktighet plockade jag fram min egen gräsklippare istället för att låna grannens åkgräsklippare. Vill gärna veta att min egen fungerar även om jag inte använder den ofta. Min tomt är så knölig att det inte går att köra överallt. Sagt och gjort. Tankade upp den, kollade oljan och gick sedan iväg för att hämta något att dricka efter denna ansträngning. Korta arbetspass är min melodi.
Dags att starta. Nej, den startar så klart inte. Startsnöret verkar ha fastnat. Hmm. Kan det sitta fast något under gräsklipparen? Visst var jag lite ordentlig i höstas och gjorde rent knivarna innan jag ställde in den? Går ner på knä, lutar mig framåt och lyfter lite på gräsklipparen. Nej, knivarna är alldeles rena och fina. Men vad är det för pinne i gräset? Och varför stirrar den på mig? IIIIIIiiiiiih.
Jag är inte direkt rädd för ormar, men jag vill inte gärna ha dem 20 centimeter från näsan. Men ormen hade ju tur. Hade jag fått igång gräsklipparen så hade den blivit... låt oss undvika ämnet. 
Så fort jag hade flyttat gräsklipparen så startade den och ormen ringlade iväg för att söka skugga någon annanstans.

Jag har inte kommit iordning

Jag är inte riktigt säker, men jag tror att jag har ett sängbord någonstans där under kartongerna. 

8 kommentarer:

Sparkling sa...

Men kakelugn ändå!

DDT sa...

Eftersom den inte går att använda så är den ju egentligen mest en väldigt stor och klumpig ljusstake. Men fin förstås.

Botant sa...

Rysliga slingriga upplevelser! Jag hyser visst ogillande även för startsnören, man måste ha rätta knycken annars står man där med långt gräs o fästingar. Och koppla eldon, ogillar IKEA:s lampor där man monterar eldetaljer själv. Hm jag går en del på röda korset för där är IKEA-grejer verkligen prisvärda och man hoppas då att tidigare ägare visste vad dom gjorde...Lite osäkert? Men huggorm nära näsan tar priset! Jag hade en som väste bakom träskon för typ 30 år sedan. Glömmer aldrig o berättar om igen för folk. Slog nog nåt rekord i trestegs träskohopp. Jag är fetare nu o kollar mer.

DDT sa...

hahaha, rekord i trestegs träskohopp!!! Jag kan se det framför mig.
Men visst är det ett oskick att man ska koppla elgrejerna själv? Jag skruvar gärna ihop möbler, men jag kan inte tänka mig att elsäkerhetsmyndigheten är okej med att jag pillar på något som har med elektricitet att göra. Jag är verkligen inte CE-märkt.

Markattan sa...

Jag är mycket glad att du överlevde båda gångerna. Det där med el är ju på riktigt väldigt otäckt om det går fel. Ormmöten avstår jag helst och begriper inte att du vågar närma dig gräsklipparen igen.

Markattan

DDT sa...

Jag är betydligt mer rädd för el än för huggormar. Så jag verkar inte ha blivit traumatiserad av denna närkontakt. Däremot tycker jag numera att det är skitläskigt att försöka trycka i en kontakt i uttagen som sitter i taket. Men det lär väl gå över. Jag är inte typen som lär mig av mina misstag. Tyvärr.

Pernilla/I will not keep calm sa...

Men kakelugn! Använd eller ej, så fint! Hoppas du kommer att trivas <3

DDT sa...

Jo, men jag trivs riktigt bra. I alla fall med sovrummet och köket. Vardagsrummet har jag däremot verkligen inte fått ordning på. Men det kommer väl så småningom.