Tjockisen läser

tisdag 4 mars 2014

Saker jag funderar på

Squash.

Grönsaken alltså, inte sporten.
Kan det vara kul att odla, tro?

Den senaste veckan har jag märkt att jag tillbringar orimlig mycket tid åt att fundera över saker som: polkabetor, gula morötter, palsternackor och sättpotatis. Tid som jag hellre borde använda till att tänka på de texter som jag faktiskt måste producera inom de närmaste dagarna.

Nu undrar jag: är detta medelålderns motsvarighet till tonårens vårförälskelser?

Så lamt i sådana fall.

4 kommentarer:

Singelmamman sa...

Nä. Jag är mycket medelålders och jag har inga såna tankar. Jag är inte förälskad heller.

Markattan sa...

Aha, du tänker på grönsaker. Vad nyttigt!
Själv ägnar jag en stor del av min vakna tid att fundera på den myckna blomsterprakt jag ska njuta av i sommar.
Medelålders och förälskad....

Markattan

reneesfotoblogg sa...

Squash! Bara namnet är ju konstigt. Så växer dom flera meter på ett dygn och det är alldeles sant. Dom liksom slingrar sig runt benen på en så fort man ska rensa lite grann. Säkert något utomjordiskt, precis som i en skräckfilm.......

Den där tjockisen sa...

singelmamman - jaså, ja då kanske det bara är jag då. Å andra sidan tror jag att jag har bättre förutsättningar att lyckas med mina odlingar än med mina tonåriga vårförälskelser. Sade hon bittert...

markattan - blomsterprakt? Jag har sådan på gång också faktiskt. Det börjar sticka upp gröna saker där jag i höstas planterade en massa olika lökar. Tyvärr har jag glömt vad det var jag satte. Tulpaner minns jag, men jag vet att det var något mer. Vi får väl se vad som dyker upp.

renee - växer de flera meter på ett dygn? Wow! Och slingrar sig runt benen? Det låter sjukt spännande. Det måste jag ju bara testa. Utomjordiskt trädgårdsland, here I come.