Tjockisen läser

torsdag 12 mars 2015

Himlen är oskyldigt blå

Men det är bara ett lömskt trick.
För luften är uppenbarligen full av ondsint pollen.

Nu vet jag inte om jag är sjuk eller allergisk.
Elände.
Man vill ju veta vad man gnäller över.

Så nu tänker jag sitta här och vara tjurig.
Ni andra kan ju gå ut och njuta av våren, glo på krokusar, vända ansiktet mot solen och vad ni nu håller på med. Jag tänker inte komma ut och leka.

15 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Inte jag heller!

Den där tjockisen sa...

Det är skönt att sitta inne i sin soffa. Blå himmel är finast på sommaren. Och vintern. Och på hösten. Men nu får det gärna komma lite dimma känner jag. Mmm dimma - mitt favoritväder!

Smultronblomman sa...

Sitter strandad vid datorn. FÖr jag har supporten denna veckan. Solen kan steka hur mycket den orkar. Jag får hålla mig inne.

Den där tjockisen sa...

smultronblomman - Inne är inte så himla dumt. Jag gillar inne. Men om du längtar ut så är det ju förstås lite synd om dig.

Markattan sa...

Tack och lov att jag inte är Allergisk mot annat än kolofonium, å andra sidan ser jag ut som ett babianarsle om jag kommer i kontakt med det.

Markattan

Den där tjockisen sa...

Markattan - Vad i hela fridens namn är kolofonium?

Markattan sa...

Det finns i kåda, används i mycket smink, tejp och lim, tex på plåster.
Fick jag lära mig när vi köpt 30 kubik gran- och tallved och bara eldade med det.
Satan vad det kliade och som jag såg ut...

Markattan

Andra året i Hjo sa...

Ingen pollenallergi här såvitt jag vet. Besvärligt, du kan väl inte sitta inne och glo hela dagarna. Hej!

Anonym sa...

Meeeeeeeen...!!!!!? Inte det också väl?! Krya!/Eva H

Den där tjockisen sa...

markattan - se där! Nu lärde jag mig något nytt. Det är jag uppenbarligen inte det minsta allergisk mot. Jag eldar en hel del gran och tall och har släpat säkert ett halvt ton av just det när stormen tog lite träd i vintras. Tur för mig!

HjoBo - äsch, jag ska inte gnälla. det finns folk som har riktig allergi. Jag blir bara lite snuvig och svullen de första veckorna innan kroppen vant sig.

EvaH - Bara lite, men nu börjar jag faktiskt känna mig bättre. Eller så beror det på att det är fredag. Men det spelar ingen roll! Jag är nog påkryad nu - ska bara få tillbaka lite flås.

Markattan sa...

Akta dig så du inte utvecklar allergin, det gjorde jag just precis för att vi eldade....

Markattan

Ingrid sa...

Har du inga bra medikamenter som tar bort det värsta av allergin? Våren och ljuset är inte nådigt, jag insåg just att jag behöver storstäda! Skillnaden mot november när man lullar runt i mer eller mindre mörker, är markant!

Den där tjockisen sa...

markattan - ooooh, det låter otäckt. Hur aktar man sig egentligen? Träden måste ju flyttas. Men att komplettera med en massa björk och andra lövträd kan kanske funka. Hoppas det.

ingrid - jag har inte hunnit köpa ännu. Men jag ska. Det värsta brukar vara över efter ett par dagar. För det mesta blir jag bara trött. Och mot det hjälper inte allergimedicin något vidare. Storstäda? Ska det behövas? Jag har så smutsiga fönster så jag kan inte se om det är dammigt.

Markattan sa...

Jag gjorde det ödesdigra misstaget att sitta nära kaminen under en period. Blev nog marinerad i kolofonium...

Markattan

Den där tjockisen sa...

markattan - men att sitta nära kaminen är ju ett av livets glädjeämnen. Fast inte om man blir allergisk mot kolofonium förstås. Jag ska passa mig för detta.