Tjockisen läser

fredag 13 mars 2015

Ni har redan märkt det, va?

Det är fredag!
Och nu gör det faktiskt inte något att solen skiner.
Jag har shoppat loss på trädgårdssajterna och nästa vecka ska det minsann dyka upp fröer. Här ska det odlas allt från vattenmelon till superstark chili. Och massor av squash förstås!
Och rödbetor, morötter, salladslök, jordgubbar, sallad...

I teorin alltså.
Vad som verkligen väljer att faktiskt överleva i mitt trädgårdsland är ju något helt annat än mina tidiga vårfantasier.

I min fantasi skrider jag även omkring i trädgården med en fin korg där jag försiktigt lägger ned de späda grönsaker jag varsamt lirkat upp ur jorden. Snygga kläder har jag på mig också, förstås.
I verkligheten brukar jag ha träningsbyxor med duktigt mycket knän, lila foppatofflor och någon ful urtvättad t-shirt på mig när jag slåss med myggorna och brutalt sliter upp några morötter. Den där korgen finns inte heller. Grönsakerna hamnar i en blå hink av plast.

Men än så länge är det en evighet tills jag måste tampas med verkligheten.
Så påminn mig inte.
Låt mig vara i la-la-land lite till.

3 kommentarer:

Markattan sa...

Ring distriktssköterska och be dem skriva ut Aerius. Fantastisk allergitablett som gör att du slipper slåss med mygg. Älskart!

Sen kan du sätta igång odlardrömmarna.

Markattan

Ingrid sa...

Jag kan lätt leva mig in det, ja det kan jag. Min verklighet brukar sluta med ryggskott, rådjuren eller nån lömsk hare äter upp allt som sticker upp ur jorden. Alternativet är ekorrarna som är så smarta, så de väntar tills det precis är dags att skörda, då rensar de! I allafall om det är nåt gott som jordgubbar.
Det är väldigt tomt i trädgården nu, lite lökar bara, men det är en tidsfråga inser jag.

Trevlig helg!

Den där tjockisen sa...

Markattan - bra tips! Jag blir rätt kass om jag får för många myggbett.

Ingrid - jag vet. Rådjuren äter upp tulpanerna, älgen äter upp äppelträden, fåglarna äter upp bären och diverse insekter tuggar sig igenom grönsakerna. Men fantasin är ju fin. Dito helg till dig!