tisdag 5 januari 2016

Efterlyses: smarta gömställen

Om din bostad skulle målas om och du ville gömma undan några smycken, var skulle du gömma dem då?

Föreställ dig gärna att du inte är det minsta lilla gnutta orolig för att hantverkaren skulle röra dem utan bara att dörren kanske inte alltid är låst och du inte vill ge tillfällighetstjuvar någon chans att bara gå in och förse sig. 

Jag är säker på att jag hade en smart tanke om detta i maj, men den har jag tyvärr glömt. 

17 kommentarer:

Ingrid sa...

I en låda i frysen kanske? Eller om du har en säng som står på en ram, lyft på madrassen och förvara dem där under. Det sista har jag praktiserat själv.

The Queen of fucking Everything sa...

I en plastkasse i en vanlig påse havregryn. I äggkartong i pappersinsamlingen (där gömde min tvååring min förlovningsring och jag lovar att det tog TIMMAR att hitta dem...) eller, om det är enstaka smycken, i en tampongask- finns inte en man som kollar där...

The Queen of fucking Everything sa...

I en plastkasse i en vanlig påse havregryn. I äggkartong i pappersinsamlingen (där gömde min tvååring min förlovningsring och jag lovar att det tog TIMMAR att hitta dem...) eller, om det är enstaka smycken, i en tampongask- finns inte en man som kollar där...

Markattan sa...

Hm, klurigt det där.
Kryddhyllan, strumplådan, brödburken, källaren, vinden, kondomförrådet?
Det finns så många ställen.

Markattan, har varken brödburk eller kondomförråd!

Per-Anders sa...

Vanligast bland svenskar är tydligen att gömma värdesaker bland kläderna i garderoben. Jag såg nåt reportage om villainbrott på TVn och där sa de att tjuvarna brukar gå rakt på garderoberna för där hittar de guldet som villaägarna gömt.

Karins ordöverflöd sa...

i en kastrull med locket på

DDT sa...

Ingrid - frysen? Det var en bra idé. Synd att jag inte fick den. För jag har kollat, men där fanns bara ärtor, kantareller och blåbär.

The Queen - havregrynspaket låter farligt. Risken finns att jag i så fall ätit upp dem. Och skulle de hamnat i pappersinsamlingen så lär jag vara körd. Mycket imponerad av att du hittade ringen.

Markattan - jag har strumplåda, men där var de inte heller.

Per -Anders - ok, då är jag uppenbarligen inte som majoriteten för där var de inte heller.

Karin - det var ett bra tips. Där ska jag gömma dem nästa gång. Ska bara hitta dem först.

Markattan sa...

Du kanske har tagit med dem ut till landet?

Markattan

Smultronblomman sa...

I en prydnasskål/vas som står högt upp på en hylla? Gärna något med lock eller exempelvis torkade blommor i. Bakom böcker i bokhyllan?

Smultronblomman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
nillas liv på pinnen sa...

I soporna skulle de aldrig leta!

DDT sa...

markattan - nej, det vore för dumt till och med för mig. Där skulle eventuella tjuvar vara väldigt ostörda när de letade igenom skåp och lådor.

smultronblomman - Bokhyllorna var nedplockade så där kan jag inte ha gömt något heller. Torkade blommor och prydnadsvaser lyser helt med sin frånvaro i mitt hem, men annars hade det varit ett bra ställe

nilla - inte jag heller. Ligger de där så får det fan vara...

Baronessan sa...

I en stövel?
Där hittade jag en plånbok en gång som jag hade tappat bort. men då hade jag redan hunnit byta ut id och körkort.

DDT sa...

Baronessan - haha! Så himla typiskt. Men nu har jag hunnit plocka fram alla vinterstövlar och kängor så där är de inte heller. Nåja, de dyker väl upp. Det är ju inte så att jag använder dem ändå.

September sa...

I linneskåpet?

Alltså du måste ju berätta sen VAR de låg. Så jag slipper fundera vidare...

Inte för att jag behöver tips längre, tjuvar tog det lilla jag hade för ett år sedan ungefär. Blä.

DDT sa...

September - det var där jag trodde att jag hade gömt dem. Men det verkar som om jag hittat på något annat "smartare" ställe. Stackars du som haft tjuvbesök.

Fru Venus sa...

Ett bra gömställe? Ha ha ha :-D Säg till om du kommer på något bra ställe, kanske jag hittar de tre senaste årens julklappar där, men hemma hos mig.