Tjockisen läser

onsdag 18 maj 2016

Saker jag har ätit

Val.

Jag har ätit rökt val.
Det smakade som innehållet i ett askfat.

Det kan ni hoppa över tycker jag. Om ni inte är islänningar förstås. Då kanske smaken väcker ljuva minnen från hästutflykter till närmaste geiser där ni värmde er medhavda matsäck och läste Snorre Sturlasson i midnattssolen. Eller vad man nu gör på Island…

Jag har även ätit get och fler flygande insekter än vad som borde vara rimligt för någon som springer så sällan som jag gör. Men jag tycks alltid pricka in svärmar av knott, mygg och blomsterflugor. Konstigt.

5 kommentarer:

Per-Anders sa...

Låter inte gott med cigarettaska. Jag har varit på Island en gång och har för mig att jag åt valkött. Eller så var det något annat jag åt. Gott var det i alla fall.

DDT sa...

Per-Anders - Det finns säkert många sätt att tillaga val. Rökning kanske inte är den bästa metoden. Fast det känns faktiskt inget vidare att äta val över huvud taget, så jag tror inte att jag gör om det.

Maria sa...

Det konstigaste jag ätit frivilligt är kycklingfötter, grodlår och alligatorkött.

Fru Venus sa...

Var sjutton äter du val?

DDT sa...

Maria - Ååååh det låter roligt. Fast kanske inte så gott. Eller? Kycklingfötter kanske är smaskens?

fru Venus - någon mottagning med folk från Islands turistbyrå tror jag att det var. Något sådant där officiellt sammanhang i alla fall. Det var inte så att jag köpte en val och rökte den själv.