Tjockisen läser

onsdag 10 augusti 2016

Saker ingen någonsin sagt till mig

"Vilken snygg handväska."

Vissa dagar känner jag att en sju år gammal sportväska för en hundring kanske inte riktigt stärker min image som mogen kvinna och framgångsrik företagare.

Varför jag nu skulle ha en sådan image...?
Jag kvalar verkligen inte in varken som mogen eller framgångsrik.
Men ändå.

Den är visserligen lite snyggare än alternativet, en plastpåse från Hemköp. Men det känns ändå som om det kanske är dags för en investering.

11 kommentarer:

Smultronblomman sa...

Jag gillade när Trinny och Susanna hade programmet "What to wear", alltså originalet. Det var en tjej som trände hästar och var väldigt duktig på det. Men hon gick i skitiga, trasiga och illasittande kläder. Även när hon träffade potentiella kunder. Hon sa att hon troligen förlorat kunder på grund av detta. De "risslade" upp henne i kläder med stil, men som även fungerade när hon visade sitt stall. Hon blev jättesnygg och såg helt plötsligt väldigt proffessionell ut. Själv så träffar jag också kunder och företaget har en dress code. Business formal vid viktiga möten.

Att investera i en ny "jobbväska" skulle jag absolut ställa mig bakom. Det kan vara viktigare än man tror.

DDT sa...

Smultronblomman - Jag är ganska tveksam till Trinny och Susanna efter att ha sett dem styla Danmark i sommar. Alla får breda skärp i midjan... Men visst, det vore nog bra med en ny väska. Jag ska ta tag i detta vilken vecka som helst.

Smultronblomman sa...

De är inte kul längre. Håller med dig. Ser inte när de stylar både här och där.

Anonym sa...

Vadå snygg handväska? Är det en sån som gör att man är framgångsrik, jobbar hårt och som gör att man framstår som mogen kvinna?
I min värld är det helt andra saker som räknas. Plastpåse eller märkesväska - skit samma. Kvalitet på jobbet är det som räknas, inget annat. Tror inte dina kunder värdesätter en snygg handväska mera än ett bra jobb!

Småländskan sa...

Och den anonyma är jag, Småländskan!

DDT sa...

Småländskan - Tack! Nej, jag tror inte heller att mina kunder bryr sig så värst om jag har plastpåse eller märkesväska. Jag hoppas snarare att JAG ska bli lite påverkad. Bli lite mer ambitiös, kanske? Men det lär ju inte hända.

Fru Venus sa...

Oj...jag som har en för varje månad.
Plus festväskor. Som jag i och för sig bara tittar på.

Markattan sa...

Då hoppas jag att jag snart blir effektiv och framgångsrik för jag har äntligen köpt en sjukt snygg väska. Den kommer den här veckan hoppas jag.

Markattan

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Hallå, var är du? <3

Smultronblomman sa...

Hallå? Jag hoppas inget allvarligt har hänt. Vi saknar dig

Fru Venus sa...

Oj. Jag som har en väska för varje månad. Och nån till....