Tjockisen läser

måndag 7 juli 2014

Evolutionen och jag kommer inte överens*

Något måste ha gått fel när jag monterades.
Mina fötter passar liksom inte klimatet här uppe i norden och tyvärr inte med skomodet någonstans i den kända världen. (Jag har ännu inte helt gett upp hoppet om att det någonstans i Amazonasdjungeln kan finnas en stam som har uppfunnit en snygg sko som faktiskt passar mina fötter. Hoppas! Hoppas!)

Jag har haft nageltrång sedan jag fick mina allra första par skor.
Mina tånaglar är för breda för mina tår.
Mina tår är håriga.
Hälarna är smala, medan resten av fötterna är breda. Tänk anka!
Högklackat utlöser seriös kramp efter cirka 6 minuter. 15 minuter om jag sitter ner. Och med seriös kramp menar jag den typen som utlöser ofrivilliga sparkar, spastiska ryckningar, spontant avtagning av skor följt av några minuters silly walk under utstötande av ljudet aoou-aaaoou-aaoouu. (Väldigt impopulärt beteende på konferenser)

Mina fötter har också den helt oanvändbara förmågan att svettas även när de är iskalla.

Min teori är att jag har fått ett par överblivna neanderthalfötter.
Eller kanske att jag skulle varit en hob.

Frågan är vart man ska vända sig för att klaga?
Darwininstitutet?
ARN - jag har en reklamation här.

*Rubrik helt ogenerat stulen från Fredrik Lindström.

11 kommentarer:

Markattan sa...

Tänk, jag är likadan minus nageltrång.
Annars känner jag igen mig i allt.

Har dock hittat Rock spring som tillverkar jävulskt sköna skor som man kan ha inne året om och ute när det är varmt.

Markattan

reneesfotoblogg sa...

Aaaooouuu drabbade mig igår utanför en restaurang i värsta åskovädret alltmedan Husbonden olyckligt höll paraplyn över mig. Dock icke beroende på högklackat utan mer på stillasittande husbilskörning i timmar för att ev. komma undan blixtochdunder.
Värsta sortens kramp som uppstår på baksida och insida låret och som inte låter sig hävas utan att man lägger benet på nacken och därtill måste man vara akrobat....och det är jag inte!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Fötter. De är ett jävla gissel.

Anonym sa...

Det börjar bli tjatigt det här men din blogg är underbar!

Mina fötter kräver alltid strumpor på (utom när jag duschar eller sover) annars ser de till att mina fingrar svullnar! Ja, det är sant!

Hur snyggt är det med strumpor i sandaler? Hur snyggt är det med fingrar som ser ut som förvuxna prinskorvar? Pest eller kolera?

Smultronblomman sa...

Jag har köpt skor som kännts bra i affären. När jag ska använda dem svider det under fotsulorna efter ett par minuter! Det går att sitta i sådana skor, men absolut inte att gå. Jag kallar denna typ av skor för sittskor. Sedan kan jag hitta högklackade som jag kan gå i en hel dag utan problem. Jag har paddfötter - breda och platta. Eftersom jag varit kraftigt överviktig tidagare har mina fotvalv kollapsat. Jag har nu inlägg i vissa skor och använder bara "klackeskor" när jag är på kundbesök.

Den där tjockisen sa...

markattan - rock spring? Aldrig hört talas om. Ska kolla upp. Tack för tipset.

renee - haha. Det där känner jag igen. Jag är ju inte heller direkt akrobatiskt. Att vara vig som en villatomt är himla opraktiskt när man ska häva kramp, har jag märkt.

I will - Du har så upenbart rätt i detta. Fast jag ska väl vara tacksam som i alla fall inte har någon bängfot som gör ont. Mina knasfötter är mer... fula och besvärliga.

Anonym - visa saker kan man helt enkelt inte upprepa för många gånger! Ös på bara. Fingrarna svullnar alltså om du inte har strumpor? Ha! Du har ju lika knäppa fötter som jag.

Smultronblomman - svider under fotsulan? Ja, men det känner jag igen. Sittskor har jag också en del i garderoben. unefär vartannat år plockar jag fram dem och tänker "men varför använder jag inte de här" och så gör jag det. Och kommer ihåg varför. Ibland blir jag förvånad över att jag lyckas komma ihåg var jag bor...

Agneta sa...

Gillar inte fötter! Och mina fötter gillar inte högklackat. Gick i högklackat i lördags, i alldeles för många timmar. Tack alkoholen för att tårna inte återhämtat sig än.

Den där tjockisen sa...

Agneta - Vi är uppenbarligen en hel klubb. Timmar i högklackat? Wow! Vilken hjälte du är. Det finns inte så mycket sprit att jag skulle klara det. dessutom är kombon högklackat och sprit något som skulle bädda för katastrof i mitt fall.

Fru Venus sa...

Låter jobbigt. Mina fötter är det enda som är "normalt" och hyfsat snyggt på mig, resten är hopplock från eskimåer, sumobrottare och fridlysta flodhästar. Därför finns det bara skobilder på mig.

Fru Venus sa...

Just ja, borde inte lämna din blogg oläst så länge, min gladhjärna behöver den :-)

Den där tjockisen sa...

fru venus - haha. Jag ser också ut som ett hopplock. Fast i mitt fall asiat + bönsyrsa + bambatant.