Tjockisen läser

torsdag 31 juli 2014

Nedräkningen har börjat

I morgon är det augusti.
Då börjar mitt nya liv.

Just i år blir det ett nytt koncept inspirerat av Gretchen Rubin.
Dock känns Projekt: Lycka aningen överentusiastiskt. Mitt projekt går mer i linje med Projekt: Meh, ryck upp dig lite.

En månad i taget ska jag alltså testa saker som kanske kan göra mig lite gladare och piggare. De får även gärna göra mig smartare, snyggare, smalare, rikare och ge mig en garderob vars innehåll faktiskt går att kombinera också, men det är kanske att önska för mycket.

Vi börjar med: KROPPEN
(Vi = jag och alla mina personligheter. Jag har inte gått med i en sekt. Eller skaffat kompisar... det får jag testa någon annan månad)

Under en månad ska jag försöka följa åtminstone några av alla de där hälsoråden som tidningar och böcker är fulla av.
Äta det där halvkilot med frukt och grönsaker varje dag (ja, vad fan. På något sätt måste jag ju använda allt det där som växer upp i mitt trädgårdsland. Tyvärr har det visat sig att jag gillar odlandet av grönsaker betydligt mer än ätandet av grönsaker.)
Träna (så klart)
Sova rimligt många timmar (halv ett kanske inte är den optimala tiden att gå och lägga sig under arbetsveckan)

Utöver detta ska jag även anstränga mig med allt det där tråkiga som jag gärna hoppar över. Ni vet; tandtråd, pedikyr, floursköljning, fila naglarna, inpackningar, ansiktsmasker, scrub, hårfix och användandet av ansiktskräm för blandhy.

8 kommentarer:

PGW sa...

Jag älskar den lagom ambitiösa titeln, ryck upp dig lite. Ungefär så tror jag att jag skulle kunna sätta en gräns också, men du låter rätt ambitiös ändå? Kan man inte köra grönsakerna den här perioden och naglarna nästa?

Tacksam för råd.

Med vänlig hälsning
Lat och i behov at uppryckning men utan någon märkbar karaktär på någon front.

Singelmamman sa...

Herrejösses! Jag blev totalt utslagen bara av att läsa detta inlägg. Själv satsar jag på att duscha varje dag. Det är nog så ambitiöst tycker jag.

reneesfotoblogg sa...

Jaha! Och när du har nått lyckans höjder, vad ska du göra med den?

Den där tjockisen sa...

pgw - åååh hej, kul att se dig här igen. Lagom ambitiös är mitt mellannamn. Tror du att det blir för jobbigt att både fila naglarna och äta grönsaker samma månad? Du kan ha rätt. Men jag ska försöka...

singelmamman - ungefär där brukar min vanliga ambitionsnivå ligga. Men nu ska det minsann bli ändring på det.

renee - då ska jag skriva en bok om konsten att rycka upp sig lite. Borde väl bli en storsäljare?

Småländskan sa...

Jaha, det var det det! Kul att "träffat" dig här på bloggen, kul att fått ta del av dina inlägg.
Det där äta, träna, sova det har jag ingen aning om hur det funkar. Kanske, men bara kanske, tar jag del av det. Men som sagt, bara kanske.
Lycka till, eller nåt...

Anonym sa...

Lycka till med det nya livet! Jag ska följa hur det går, och är redan nyfiken på september månads tema!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

For real? Allt på en gång? Men det är bra, du kanske får igång peppen här också. Jag har legat av mig totalt, har sina orsaker, men ändå. Känns inte bra, gör inget bättre. Fasiken att det ska vara så svårt att göra allt med måtta, så man mår bra. Båda göra bra och slarva med måtta. Det kanske ska bli min nya grej? Göra bra med måtta och slarva med måtta.

Jag håller på dig i alla fall!

Den där tjockisen sa...

småländskan - oroar du dig för att bloggen kommer att bli annorlunda? Du tror alltså på allvar att jag kommer att lyckas att bli en ny och bättre människa. Naaaaw! Det var det raraste jag hört.

fru hansson - tackar! Väldigt trevligt det här att folk verkar ta mig på allvar. Jag är mycket imponerad av detta. Man skulle kunna tro att ni aldrig har läst en rad av mig tidigare.

I will - Tycker du att det här är allt på en gång? Då fattar du inte hur många områden jag vill rycka upp. Att bara ägna kroppen en månad utan att samtidigt försöka förändra min karriär (hmm eller vad jag nu har som motsvarar en sådan) mitt hem (tänk maniska samlare light) mitt sociala liv (ödsligt) mina kreativa projekt (öööh ja, skrivande och sådant kanske) och min totala brist på hobby, är ett stort framsteg för mig. Normalt vill jag ändra allt på en gång. Det brukar inte gå något vidare. Det brukar hålla två dagar. Max. Men även detta kan förstås bli övermäktigt. Vi får väl se...