Tjockisen läser

torsdag 2 oktober 2014

Ny månad, nya vanor

Det sägs att det tar exakt 21 dagar att starta en ny vana.
Chansen finns alltså att jag ska kunna etablera några nya käcka vanor under min hem-månad. (Ok, den är kanske mikroskopisk, med tanke på hur mycket hela min själ vrider sig i plågor av tanken på städrutiner. Men den finns där. OK? Ok!)

En piffig vana som jag tänkte införa är att gå ut via soprummet varje morgon och då passa på att slänga skräp och gamla tidningar.
Det har jag nu gjort 2 dagar.
19 kvar, alltså.

En vana som jag gärna vill avbryta genast är den där jag slänger något som det är meningen att jag ska behålla i soptunnan.
Det har jag nämligen också gjort i 2 dagar nu.

Min bilnyckel luktar fiskrens.

7 kommentarer:

Markattan sa...

Hm, kör du fiskbilen?

Markattan, kan aldrig tro att du slänger nycklar två dagar i rad

Den där tjockisen sa...

Markattan - nej, så dum är jag verkligen inte. Igår var det minsann handväskan jag råkade släppa ned i soptunnan. Men där låg bara kartonger, så det var inte så farligt.

Singelmamman sa...

Städa? Som hobby? Med glädje? Jag begriper ingenting.

Smultronblomman sa...

har hänt mer än en gång. Rensade plånboken på gamla kvitton. v någon anledning tog jag ur mitt bankomatkort också, minns inte varför, men så blev det. Stod en evighet i kön till bankomaten på Huddinge Sjukhus, där jag då jobbade. När det var mi tur fanns inte kortet i plånboken. Bara att kliva ur kön, kasta sig i bilen ner till banken i Huddinge Centrum. När jag står och samtalar med ban ktjänstekvinnan slår det mig vad jag gjort dagen innan. Hon spärrar mitt kort och fixar ett nytt. jag kastar mig i bilen och kör hem. Fiskar upp soppåsen ut soptunnan, Går in och gräver i den och hittar mitt kort, som jag naurligtvis kastat i högen med gamla kvitton. Åker som en biltjuv tillbaka till HS och rusar in och gör ett uttag innan spärren har hunnit laga kraft.

Har också kastat ett kuvert innehållande ett utbetalningskort. Det var lätt anfrätt av diverse flytande sopor. Bara att låtsas som ingenting när jag löste in det.

Smultronblomman sa...

Det härsåg ut som skit, det jag skrivit, men jag har just nu problem med ena ögat och ser inte ordentligt.

Den där tjockisen sa...

smultronblomman - jag med. jag tvättar mitt bankomatkort regelbundet och har lämnat in skattedeklarationer som legat tillsammans med kaffesump i skräppåsen. Det är svårt att vara människa!

Den där tjockisen sa...

singelmamman - Ja städa! Men mest för att jag inte står ut hemma längre. På en månad borde jag kunna röja undan lite grand i alla fall. Någon glädje tror jag inte kommer att inträffa.