Tjockisen läser

måndag 2 februari 2015

Att överleva februari

Februari och mars är inte mina favoritmånader precis.
Allt jag vill är att ligga i soffan, äta wienerbröd och glo på teve.
Jobba? Inte så värst mycket lust till detta, nej.

Idag har jag presterat precis ingenting.
Tyvärr var detta ganska exakt vad jag lyckades med förra veckan också.
Väldigt snart kommer detta att ställa till med problem för mig.
Typ i morgon.

Så vad gör jag?
Jag tänker gå hem och färga håret.

Troligtvis finns det bättre sätt att hantera problemet, men jag kommer fan inte på vad det skulle vara.
Vilka är era bästa knep för att ta er igenom februari?
C-vitaminer?
Fotmassage?
Självhjälpsböcker?
Nässköljning?

Jag är lite desperat här.

7 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Just ja, februari är en av mina favoritmånader, kom jag på nu. Ljuset återvänder ju med sån kraft att synnerverna krullar sig i rena euforin. :D

En annan sak: Jag har tur som har dagen pepprad med lektioner. För då kan man inte, hur man än försöker, välja att inte göra något. Mellan lektionerna, däremot, går det ibland väldigt väldigt trögt (om man inte godkänner tittande ut genom fönstret som en arbetsuppgift). Hade jag bara 'mellan lektioner' (som du din krake?) skulle jag inte få mycket gjort. Gud, nej.

Markattan sa...

För att alls stå ut i februari har jag lovat mig själv att gå och lägga mig i tid. Vara snäll mot mig och att jag inte måste en massa.

Markattan, trött som en tok

Shamrock sa...

Godis - det är lösningen på allt

Linda sa...

Basta. Besök ett badhus och sätt dig i bastun en längre stund. Duscha, känna sig fräsch som nyponros, åka hem och sova. Om 4 veckor är det mars och därmed vår.

reneesfotoblogg sa...

Slinga håret, rita nytt grovkök, planera för fotoatelje för femte året i rad, sticka babykläder, virka babykläder...... ungefär så.

Singelmamman sa...

Jag låtsas inte om att det är februari. Kunde väl vara midsommar, även om mängden snö kanske är mer nu än på sommaren.

Den där tjockisen sa...

nilla - jag hoppas verkligen att "titta ut genom fönstret" kan räknas som en arbetsuppgift. Annars har jag inte gjort någonting de senaste arbetsdagarna.

markattan - gå och lägga sig i tid är faktiskt en bra idé. Den ska jag försöka ta till mig. Normalt har jag väldigt svårt att komma i säng före klockan 24.

shamrock - ett tips helt i min smak. Fast man kan byta ut själva godiset mot bullar och wienerbröd, va? Jag är nästan säker på det. Gillar inte godis något värst.

linda - fräsch som en nypornas? Jamen, det är ju precis så jag vill känna mig. Bastu alltså? Ja, det låter som en bra idé. Ska testa.

renee - orkade inte färga håret igår (vilken överraskning), men köket kan jag ju ta tag i. Det är ju ett av mina planerade stordåd. Fotoatelje...? Tja, det kan jag ju ersätta med snickarverkstad och babykläderna... nej, så elaka ska vi inte vara mot små oskyldiga barn.

singelmamman - min kropp vet absolut att det är februari, vad jag än försöker intala mig. Min inbillningskraft är inte så stark att jag kan sätta mig över detta faktum.