tisdag 28 juli 2015

Förhoppning

Man blir pigg av att träna sägs det.
Så om 41 minuter ska jag träna core på Friskis. (Det minns jag inte riktigt vad det är, men jag gissar att det har något att göra med magmuskler. Sådana har jag inte många, så det kan ju bli spännande.)
Och bli pigg som en barkborre.

Hoppas sant, för jag håller på att somna här vid skrivbordet.
Om jag blir tröttare kommer jag troligtvis att förlora medvetandet och trilla omkull med min cykel på väg hem.
Det vore ju pinsamt.

8 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Såsom varande skogsägare har jag bara en sak att säga: Död åt barkborrar!

Maria sa...

Core är toppen!! Hur gick det för dig?!?

Den där tjockisen sa...

Renée - som ägare till, vad kan det vara... kanske en halv hektar skog, frågar jag mig oroligt: vad gör barkborrar egentligen? Och hur ser man att de gör det?

Maria - det var säkert nyttigt. Kan vi nöja oss med det? Fiskleverolja är också nyttigt. Men det betyder ju inte att man automatiskt gillar det.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Barkborrar - är de pigga? Man lär sig något nytt varje dag!

Den där tjockisen sa...

i will - du lär dig säkert något varje dag, men troligtvis inte här… Chansen att du ska få med dig ett användbart fakta från den här sidan är minimal. Att upprepa något du läst här sker helt på egen risk. Jag vill bara påpeka det.

reneesfotoblogg sa...

Precis just vad dom heter, barkborrar borrar sig in i barken på friska träd och poff så är trädet dött. Länstyrelserna i vårt land köper in skogar för gigantiska summor och kallar dom för skogsreservat samt tror att stadsborna ska bilda lämmeltåg dit för att "rekreera" sig i den fria naturen.
Slår sig för bröstet och påstår att dom är experter på naturvård, den vård som är liktydig med "skit i skogen" så benämner dom den "orörd gammelskog" eller "urskog".
Resultatet är att barkborren frodas i alla nedfallna träd och så sprider den sig till friska och väl omhändertagna skogar och i slutändan så drabbar det den skogsägare som vet att ta hand om sin skog. Han får se sin ev. pension gå åt pipsvängen och allt vårdande var förgäves.
Låter det som att jag är förbannad? Inte då, än är vi inte drabbade trots att reservaten omringar oss men jag tänker att det bara är en tidsfråga.
Betr. lämmeltågen så uteblir dom. Endast när svampen går till kan man se en och annan bil på skogsvägarna, men det är tveksamt om det är stadsbor, är nog mera folk från byn.

Den där tjockisen sa...

Renée - aha! Jag förstår. Gissar att det är mycket enklare att tycka att begreppet bevarad urskog låter bra när man sitter i stan. Jag har aldrig tänkt på att det skulle kunna vara något problem med den saken.

reneesfotoblogg sa...

Tänt ett ljus?! Låt det brinna, men gå inte på "ett klick för urskogens bevarande"!
Skogsindustrin är den största industrin i Sverige och utan den så skiter det sig. Då kanske vi inte ens kan få ihop till barken i brödet!