Tjockisen läser

torsdag 30 juli 2015

Hel och ren

Jag har precis upptäckt att alla mina kläder är fula, illasittande, mesiga och ser billiga ut. 

Men nu är i alla fall några utav utav dem rena och luktar gott. 

Alltid något. 
Ifall man skulle bli påkörd eller så. 
Enligt min mormor var det viktigt. 
Oklart varför. 

7 kommentarer:

Nina Norman sa...

Min mormor brukade säga att man skulle se till att vara hel och ren inunder ifall man skulle bli påkörd och hamna på lasarettet.

Småländskan sa...

Min mamma sa detsamma som Nina Normans mormor. Och nåde mig om hon upptäckte att jag satt en säkerhetsnål nånstans i kläderna... för "täääänk om du skulle hamna på lasarettet och huuu vad jag skulle få skämmas då..."

Den där tjockisen sa...

Nina och småländskan - precis exakt det fick jag lära mig av min mormor också. De gånger jag hamnat på sjukhus har jag dock haft andra saker att tänka på än hur mina underkläder ser ut.

görel sa...

en ska alltid vara hel och ren. oavsett sjukhus eller inte. en mår så gott av att vara hel och ren. kan inte begripa detta trasmode, där man betalar multum för trasiga jeans.

Den där tjockisen sa...

görel - Det tycks inte spela någon roll hur hel och ren jag är på morgonen. Efter några timmar har mina kläder ändå blivit fläckiga, skeva och skrynkliga.

Smultronblomman sa...

Jag är helt för "hel och ren", men känner igen argumentet från min egna mormor. Men frågan är om de bryr sig på akuten. Om man nu blivit överkörd och de måste klippa upp kläderna för att rädda livet?? Tror att en fläck på tröjan eller hål på en strumpa inte skulle åstadkomma en snackis is kafferummet.

Den där tjockisen sa...

smultronblomman - egentligen vore det ju bra om någon akutarbetare en gång för alla skulle kunna reda ut hur mycket av deras arbetstid som går åt att till att förfasa sig över skicket på patienternas kläder/underkläder. Om det är mer än 15 % tycker jag att de ska sluta kräva löneförhöjningar.