Tjockisen läser

onsdag 23 september 2015

Back in business

Och nu är jag tillbaka vid mitt skrivbord.
I alldeles rena kläder dessutom, eftersom jag tvättade 6 överfulla maskiner igår.

I dag ska jag på mingel, vilket kan vara min näst sämsta friidrottsgren. Ja, jag räknar det som idrott! Så svettig och utmattad som jag blir av att mingla måste det vara en sport.

Som tur är har jag med mig några bekanta som förhoppningsvis tar hand om mig ifall jag svimmar av ren pinsamhet. Det har visserligen aldrig hänt hittills, men någon gång ska ju vara den första. Fast det kommer så klart inte att hända. För efter det ska jag göra något ännu värre. Då ska jag sätta mig och ringa säljsamtal… Min absolut sämsta sport.

Det här blir nog en spännande dag.

7 kommentarer:

Smultronblomman sa...

Mingel kan vara en verklig pina. Ibland så känner jag att här är jag alldeles "fel", här vill jag inte vara. Bara att försöka hitta någon som kanske kan snacka lite avspänt om vad som helst. Tur att du har vänner. Då kan du stå vid sidan och se intresserad ut när de för samtal med andra.

Jag är glad att jag slipper ringa säljsamtal. men när man måste ringa en kund i något "jobbigt" ärende kan jag bli olympisk guldmedaljör i sporten prokrastinera. Om det fanns en sån gren....

görel sa...

låtsas att du är nån annan. ta på dig som en mental dräkt. låtsas t.ex att du är margaret thatcher. det var väl en stålkvinna. mitt allvarliga tips. annars kan du ju få halsfluss lite snabbt och inte kunna prata, hahahaha...

Den där tjockisen sa...

smultronblomman - du och jag kanske kan bli ett vinnande team om prokrastinering blir en lagsport i OS? Jag känner få som slår mig i den grenen.

görel - du har alldeles rätt! Klart att jag ska låtsas vara någon annan! Jag får väl spela teater helt enkelt. Leka lite… Det händer ju inget farligt. Dock är jag osäker på om Margret Thatcher är en fungerande rollmodell för mig? Min engelska avslöjar liksom att jag är från Göteborg. Men i övrigt; helt rätt. Skulle Margret oroat sig för något så futtigt? Knappast.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

I hear ya sistah!

Markattan sa...

Gott att höra.
Kan vi nu se till att jag kommer på banan?

Markattan

Ulrica sa...

Brrr, får ont i magen av bara tanken av att utföra dom två sportgrenarna. Brukar ta på mig kavajen och låtsas en stund. Sen går jag hem, totalt utmattad.

Den där tjockisen sa...

i will - vill du vara med i mitt och görels kommande os-team? Fast du tar ju tag i saker faktiskt. Söker jobb, skaffar PT och massa andra imponerande saker. Är faktiskt inte helt säker på att du platsar.

markattan - klart att du ska upp på banan. Dock är det osäkert om jag är rätt person att ge råd om hur sådant går till. Jag lyckades ta mig till jobbet, men mycket mer hände inte.

Ulrica - Visst är det helt mentalt utmattande att mingla och vara social. Jag är så himla enstörig till min personlighet.