Tjockisen läser

tisdag 1 september 2015

Tisdagsutmaning: Mitt 80-tal

Kul! Den här hittade jag hos I will not keep calm and you can fuck off som hade hittat den hos Yllet som visst hade… ja, ni fattar.

Vilken musik lyssnade du på: oroväckande mycket Gyllene Tider, men också Ebba Grön, Imperiet, Bruce Springsteen, Ulf Lundell, Eva Dahlgren och Nationalteatern. Sedan kom väl en period med massa synthmusik eftersom jag hade ett gäng sådana kompisar. Det lämnade dock inte mycket spår i minnet. Boy George och Queen eftersom de spelades med skrämmande regelbundenhet på radio. Massa gammal soul när jag träffade en kille som gillade sådant. Jag blir fortfarande på gott humör av Marvin Gay, Four Tops, och Sam and Dave. Pudelrocken! Herregud, den höll jag på att glömma. Jag har ju till och med sett Bon Jovi live… Def Lepard. Och så ZZ Top förstås. Och Police! Och U2! Och… Hmmm är det någon som kan se en röd tråd?

Vad läste du: allt jag kom över. Periodvis envisades jag dock med att försöka vara svartklädd, svår och intellektuell. Då läste jag Claude Simon, Sartre, Celine och blev sjukt uttråkad. Desto gladare blev jag av sydamerikanerna Marquez, Sepulveda och Allende. Jag försökte mig också på några ryssar, men insåg snart att det var få jag gillade. När ingen såg mig läste jag förstås alla de där tantsnuskböckerna som kom på 80-talet. Lace är ju en klassiker. Och Grottbjörnens folk. Sedan läste jag en hel del svenska böcker också. Inger Edelfeldt, Inger Alfvén, Gerda Antti till exempel. Och travar med kioskböcker om Remo och Chiun. Det här årtiondet började också min livslånga läsrelation med Stephen King.

Vad såg du på: ganska mycket teater eftersom jag föddes in i kultursvängen. Men skräckfilmerna lämnade nog mer spår. Var mörkrädd en hel sommar efter att ha sett Halloween hemma hos en kompis som hade video. På tv såg jag väl Razzel om jag inte hade råd att gå ut på helgen. Bagen med Cia Berg måste väl också ha varit 80-tal? På bio - En officer och en gentleman, tillsammans med en kille jag var jättekär i. Jag tyckte att ha var mycket snyggare än Richard Gere. Det var han inte!

Vem/vilka var de stora idolerna: alltså, jag har alltid varit kass på att ha idoler. Men Bono kanske?

6 kommentarer:

Markattan sa...

Jag är så sjukt gammal så jag minns inte ett smack mer än barnafödsel, skilsmässa och påbörjande av utbildning.
Musik, böcker och film.... nähä

Markattan

Den där tjockisen sa...

Markattan - så känner jag för 90-talet. Minus skilsmässa, utbildning och barnafödsel alltså. Jag har inga minnen av vad jag läste, lyssnade på eller åt. 90-talets kultur passerade utan att lämna några bestående spår.

Markattan sa...

Hm, vet inte hur jag ska relatera till just det här.
Faan, är du tio år yngre....

Markattan, 53 på fredag....

DEN HÄR VECKAN

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Men ja! Pudelrocken! Twisted Sister - det gick ett rykte om att Dee Snider var död och folk var sååå upprörda! Bagen - Cia med stora, röda munnen! Och Ayla, hur kunde jag glömma henne?

Något helt annat: du har inte anmält dig till bloggträffen i Linkan än? För du kommer väl!?!?!?

Du också, Markattan!!

Den där tjockisen sa...

markattan - nej, jag är inte 10 år yngre. Jag är knappt två år yngre. Däremot är jag lite långsam…

i will - jag visste väl att du hade läst Ayla! Alla läste den. Angående bloggträffen får jag tänka lite.

Markattan sa...

Ska du med så hänger jag på.
Ta det som ett hot eller löfte

Markattan