Tjockisen läser

måndag 11 april 2016

Halleluja

Jag är rätt klädd idag.
Varken för varmt eller för kallt.
Detta lyckokast brukar inträffa ungefär en gång varje vår, så det gäller att njuta av det. (Och skryta.)

För övrigt; den där impulsen man får att gå fram till unga människor som sitter på uteserveringar i shorts och linne, och tala om för dem att de är alldeles för lättklädda och att de kommer att bli sjuka om de inte tar på sig lite mer. Den impulsen, den ska man ignorera, va?

6 kommentarer:

Mammahäxan sa...

Rätt klädd på våren! Du borde köpt en trisslott medan turen höll i sig. Och nej man får inte kommentera ungdomens kläder, men det hade varit roligt att prova och få se reaktionen.

DDT sa...

Jag veeeet! Fullständigt orimlig händelse. Jag försökte verkligen njuta av denna slump. Idag är jag för varm, men det kommer jag att kompensera genom att frysa i kväll när jag ska åka hem från en kompis.

Fru Venus sa...

Inte säga något! Fått den kommentaren sen 1 mars och jag håller redan på att bli tokig! Heja bara ben och utan jacka!

DDT sa...

Fru venus - Eftersom det är maken som är förkyld och inte du, så har du uppenbarligen rätt och jag har fel. Man behöver inte ha jacka, tydligen. I morgon är det jag som tar shorts.

Småländskan sa...

Idag gick jag på stan, kollade alla lättklädda människorna på uteserveringarna (men, va fan, har de inga jobb att utföra?), lättade på min sommarlätta jacka, snitsade till halsduken, så det skulle se ut som jag var liksom lite "så där"... sen tog vinden tag i mig och jag behövde dra upp kedjan på jackan och knyta halsduken närmare. Sen gick jag in på Åhléns som ligger vägg-i-vägg med systemet, så då blev det en tur in där också. Nu är jag varm!
Nej, ingen blir sjuk av lättkläddhet. Snarare tror jag att vi "äldre" blir sjuka av avund när vi ser de där lättkläddingarna. Japp, så måste det vara...

DDT sa...

Småländskan - Ja, jag är sjuk av avund. Det är sant. Jag vill också sitta med ett gäng kompisar på en uteservering och dricka öl. Och vara snygg i linne. Framför allt det senare.