Tjockisen läser

söndag 10 april 2016

Inneboende

Kolla vilken fin liten kompis som hade flyttat in i växthuset.
Nu fick hen dock flytta ut för snart är det dags att börja odla orimligt mycket gurka igen. Och tomater. Och chili. Och paprika. Och... Vad jag nu råkar få feeling för när jag handlar frön. 

Förra årets katastrofala skörd av allt utom just gurkor, har jag redan förträngt. I år kommer min odling säkert att lyckas. 

10 kommentarer:

Agneta Vorberg sa...

Klart att du kommer lyckas!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Men fy! Jag hade blivit rädd. För ormen alltså. Inte för fröna. Eller kanske för de också, förresten. Men mest ormen.

Smultronblomman sa...

Hoppas du omlokaliserade och inte tog av daga.

DDT sa...

Agneta - visst kommer jag? Någon gång måste jag ju lyckas.

I Will - själv piper jag av rädsla varje gång jag ser en spindel större än en bakterie.

Smultronblomman - självklart omlokaliserade jag den lilla sötnosen. Jag dödar bara insekter och spindlar. Men dem är jag inget vidare vänlig mot.

September sa...

Titta på en koppis är helt ok för mig... Men ta i den! Iiiiiiii....

Lycka till med fröna.

reneesfotoblogg sa...

Drar mig till minnes när jag gjorde fruktlösa försök att övertyga en besökande gäst från utlandet att detta är en ödla utan ben.

DDT sa...

September - jag har en tendens att plocka upp små djur och flytta på dem. Mitt bästa var när jag en natt hittade en igelkott som vandrade omkring på en hårt trafikerad gata mitt i stan. Den bar jag med mig en halv kilometer innan jag hittade ett lämpligt skogsområde. Då var jag lite berusad.

renee - jag kan förstå din gäst. Om någon talar om för mig att något som ser ut som en spindel egentligen är en stor myra med åtta ben, så hjälper det mig inte ett dugg. Har det åtta ben ska det DÖ! Det är min bergfasta övertygelse. Eller förflyttas väldigt långt bort med hjälp av en grilltång.

September sa...

Ha ha, du och en igelkott, ser för mitt inre hur du lite ostadig går och pratar lugnande med den lille taggbollen. Visst gjorde du? Jag flyttar gärna vissa djur, exempelvis spindlar som är fina djur!!! Japp, tre utropstecken. Fladdermöss har vi fått förpassa ut ur sovrummet i stugan mer än en gång, inte det lättaste och där viftar jag nog bara, vill inte ta i dom heller.

DDT sa...

September - självklart talade jag lugnande med taggbollen. Han väste tillbaka och tuggade lite på min handske. Vilket väl troligtvis var den trevligaste konversationen jag hade den kvällen. Jag är inget vidare på att gå ut.

September sa...

;)