fredag 13 oktober 2017

Jag behöver serietips

Nu har jag precis sett klart på Broadchurch och har drabbats av lite abstinens. Jag vill ha mer långsam engelsk krim. The fall har jag redan sett. Så vad ska jag se på nu?
Några tips?

Just det, jag har bara Netflix. Och med tanke på hur lång tid det verkar ta för försäkringskassan att betala ut pengar till mig lär jag inte investera i fler kanaler den närmaste tiden. 
Ok, det sista är kanske delvis mitt fel. Om man inte har ändrat inkomst sedan 1990, pga frisk, och sedan väntar tre månader in på sin sjukskrivning med att begära ersättning blir det tydligen lite krångligt. 

Prokrastinering. Himla synd att jag är så bra på det. 

13 kommentarer:

Markattan sa...

Jag har inga serietips, jag har semester... 😉

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

Jag ser aldrig på serier. Om man inte räknar Bonde söker fru, tro hopp och kärlek och gift vid första ögonkastet, förstås?

Småländskan sa...

Homeland. Homeland och Homeland. SVT för många år sen. Vet inte om man kan se serien nu, men så klart man kan med alla utbud som finns.

HELsMAMMA sa...

På Netflix: Foyle's War (engelsk), Dicte (dansk), Fångade (isländsk)

På svtplay: Springfloden (svensk), Bron (svensk-dansk), En pilgrims död och Den fjärde mannen (svensk), Fröken Frimans krig (svensk)

Om du kan hitta dem: Scott & Bailey (endast ett avsnitt i taget av säsong 2 finns på svtplay), Vera, Shetland

DDT sa...

Markattan - ursäkta, va? Jag har väldigt svårt att läsa dig just nu. Dålig mottagning? Suddig skärm? Återkom gärna senare. Om en vecka, kanske?

Nilla - nej det räknas verkligen inte. Verkliga människor? Usch. Det får jag nog av på dagarna.

Småländskan - nu ska jag svära lite i kyrkan här. Jag har bara sett första säsongen av Homeland. Och den var ju bra. Men sedan orkade jag aldrig börja med säsong två. Men det kanske jag faktiskt borde. Den finns ju på Netflix.

Helsmamma - now we're talking. Är Dicte krim? Jag trodde det var något slags komedi. Ska ta en titt på Foyle's war å det snaraste.

Smultronblomman sa...

Jag har ett par dvd-boxar med serier jag kan låna ut. True Detective, Black is the new Orange säsong 1 och 2, The News Room säsong 1-3. Jag har också Bron säsong 1-2 och Bosch första säsongen. Är du intresserad och vi kan utbyta adresser kan jag skicka över dem. Tre Kärlekar har jag också om du vill återuppleva den.

Markattan sa...

Ok, tar det igen
JAG HAR S E M E S T E R 😚

Markattan

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Okej, here we go:

Suits - älskar den. Man vet (typ) hur det går, men den är mysig och välgjord. Herregud, man måste ju se den bara för Louis Litt!

The FAll: Gosh! Svinbra! Gillian Anderson!

Dexter: Om man gillar seriemördare. Och att heja på dem. Svinbra enligt mig.

Tretton skäl varför: ungdomsserie, jag är svag för såna. Bra!

Luther: Inte jättebra, men funkar. Och han är ju trevlig att se på, hehe

Sons of anarchy: Om du gillar motorcyklar, våld, sex och knark. Jag tycker den är otroligt bra. Och där kan vi verkligen prata trevlig att se på.

Orange is the new black: såklart!

Sånt jag själv vill se på Netflix, när tid finns:
Gypsy
The Americans
The good wife
Grace and Frankie

Jahapp, här var det NOLL långsam engelsk krim. Men du kanske kan vidga din vyer? Och Bron finns ju! Visserligen svensk/dansk - men så bra ju!

HELsMAMMA sa...

Happy Valley (netflix, engelsk, 2 säsonger) tror jag också du skulle gilla, litet samma känsla som Broadchurch.

Sedan finns förstås även Lewis och Endeavour (tror den heter unge Morse), men jag tror inte de finns på netflix el svtplay. Och Anna Pihl (dansk).

Och nej, Dicte är inte en komedi.

DDT sa...

Smultronblomman - men vad snällt! Tack. Tyvärr befinner jag och min dvd- spelare oss i olika städer för tillfället. Jag såg aldrig färdigt true detective 2 för jag tyckte den var så mycket sämre än ettan. Vad tyckte du? Blev den bättre efter ett tag?

I Will - jag börjar inse att jag ser mer på tv än jag tror. (Och att vi tydligen har rätt likartad seriesmak) Det är därför jag behöver snäva in mitt tittande. Jag har sett alla de där serierna och gillat nästan alla. Men Luther är fan inte bra, den har jag bara sett för Elbas skull. ��

Helsmamma - happy valley? Ok. Den ska jag titta närmare på.

DDT sa...

Stalker! 🤣

christel sa...

Absolut HappyValley!
Bra som tusan

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Happy Valley MÅSTE du se!!