torsdag 12 oktober 2017

Lucky me

Min boklycka bara fortsätter. 
När jag lämnade tillbaka de bra böckerna jag hade lånat, så fanns den här boken inne. 
Och den kommer förstås också vara bra. 

Nu börjar jag dock oroa mig lite för att all denna tur ska straffa sig på något vis.  Kommer jag att hamna på en öde ö med bara skådespelarmemoarer och romanceböcker att läsa? Eller tvingas att läsa affärstidningar?
The horror. 

Jag är visserligen inte riktigt klar över vilken typ av händelseförlopp som skulle kunna leda till något av ovanstående mardrömsscenarion, men det känns ändå lite läskigt. Kanske borde jag ändå läsa Dan Browns senaste, bara för att gardera mig?

8 kommentarer:

Markattan sa...

Tugga i dig lite C.L från västkusten så har du blidkat karma en bra tid framöver.

Markattan

DDT sa...

Hehe... eller Clive Cussler. Har du inte läst? Gör aldrig det!

Markattan sa...

Helt obekant och får så förbli.

Markattan, önskar dig en trevlig helg och mig en synnerligen trevlig semestervecka 😊

Småländskan sa...

Vilken lycka när man hittar nån bra bok! Själv slukar jag böcker, kanske 4-5 per vecka, om de är bra. Just avslutat Belinda Bauers Exmoortrilogi: Mörk jord, Skuggsida, Ni älskar dem inte. Plöjde också igenom de andra böckerna av henne.
Vet inte vad du gillar för genre, men Bauer skriver lättsamt, bra språk, metaforiskt, så bra att man (jag) inte kan släppa boken förrän man (jag) kommer till sista sidan.Just varit på mitt lilla lokala bibliotek, där jag snart plöjt igenom allt de har på hyllorna. Förutom C.L. och liknande då alltså. Där går gränsen. Hittade några av Linwood Barclay. Just börjat på den första, vet inte riktigt ännu vad jag tycker.

DDT sa...

Jag gillar i stort sett allt utom romance och memoarer. Tycker att romantik är skrattretande tråkigt och att verkligheten är gravt överskattad.
Linwood Barclay är väl ganska lik Harlan Coben har jag för mig. Helt ok spänning, men inte oförglömligt. Bauer har jag läst några böcker av, men inte i rätt ordning. Det kanske var dumt?

DDT sa...

Semester? Ok, nu blev jag avundsjuk. Klart att det blir trevligt, när är det någonsin annat att ha semester? Jag skulle med glädje ha det jämt.

Småländskan sa...

Ja, det var dumt! Bauers trilogi bör man läsa i rätt ordning för att förstå, fatta... den där slutklämmen. Som, för mig, var ganska överraskande. Så gör om, gör rätt! Mörk jord, Skuggsida, Ni älskar dem inte. Sen kan du blanda bäst du vill av de få hon skrivit utöver dessa.
För några månader sen plöjde jag igenom de som alla andra i hela världen plöjt igenom; Elena Ferrantes romaner. Först ville jag inte, sen velade jag lite till och sen slog jag till. Inga böcker att snabbläsa direkt, mera att reflektera till, tänka efter, minnas. Nu kan ju jag göra det eftersom jag är i den åldern att jag minns det mesta av vad hon skriver.
Ann Cleeves böcker om Shetland är heller inte fel.
Lycka till i ditt letande!

DDT sa...

Ferrante ska man förstås läsa. Men just nu är det lite för mycket för min lite trötta hjärna. Jag är nöjd med att jag klarar av att läsa deckare och hänga med i handlingen.