fredag 9 februari 2018

En lånad vardagslista

Om man inte har något annat att skriva om kan man ju alltid ta en lista. Den här har jag nu sett på flera ställen, så här kommer ett väldigt vardagligt inlägg.

Något jag värderar högt i min vardag: Att jag har väldigt få inbokade saker. Jag mår inte bra när min kalender är full. Uppenbarligen inbillar jag mig att jag vill ha utrymme för spontana infall. Haha, vad gulligt. Det enda jag gör spontant är att äta brieost.

Det här äter jag till frukost: Kaffe. Då och då blir jag lite uppskrämd av alla som hävdar att "frukost är dagens viktigaste måltid" och då äter jag gröt några dagar. Sedan kommer jag på att allt smakar äckligt på morgonen och slutar igen. Jag blir helt enkelt inte hungrig förrän jag varit uppe några timmar. En morgon utan kaffe är dock en dålig idé. Jag har en tendens att vara lite... ska vi säga tvär, innan jag har fått koffein.

När jag går och lägger mig: Någon gång mellan elva och tolv. Borde lägga mig lite tidigare, men har svårt att komma i säng. Läser alltid innan jag somnar.

Saker som står på min vardagliga tråkiga to-do list som jag aldrig gör: Rensa garderoben, köp en hylla till köket, fixa ny lampa till biblioteket, släng xxx (diverse stora jobbiga saker som inte bara kan slängas i soporna), lämna utrensade saker till Myrorna.

Det här äter jag till lunch: Troligtvis rester från gårdagens middag. Idag torsk med citron- och dillsås, potatis och ärtor. Äter jag ute är det troligtvis tisdag för då kan man få fläsk med löksås. Mmmm fläsk. Eller så är vi ute med kunder och då äter jag sådant som normala citymänniskor tydligen äter vilket oroväckande ofta är sallad eller sushi eller något annat obekvämt som jag kan drälla över hela mig.

När jag går upp: Klockan ringer 6.30. Det händer att jag går upp då. Fast kanske inte så himla ofta. Men strax efter sju brukar jag i alla fall vara på benen.

Jag går till jobbet/hem från jobbet: Till jobbet kommer jag någon gång före 9 för det mesta. Hem går jag vid femtiden. Om det inte är fredag. Då går jag någon gång mellan två och tre.

En vanlig vardagsmiddag: Något som för en normalsnabb människa antagligen skulle ta 25 minuter att laga, men som för mig ändå lyckas ta nästan en timme. Gissningsvis innehåller det bacon, grädde eller crème fraiche, för annars verkar jag inte tycka att det är värt jobbet. Alltid sås!

Vad jag gör på vardagskvällar: dumsurfar, läser böcker, tittar på teve, stirrar rätt ut i luften.

Har jag söndagsångest: Sällan, nu för tiden. Om jag har det så beror det oftast på att jag har tillbringat min helg ungefär på samma sätt som jag brukar tillbringa mina vardagskvällar - med att göra absolut ingenting. Då kan jag må lite kasst.

Wow - vilket liv! Kanske borde jag inte publicera detta? Man vill ju inte bidra till den där stressen som folk verkar uppleva när de läser om alla andras perfekta liv i social medier. Jag känner att jag kommer att bli kontaktad av en dokumentärfilmare vilken dag som helst...

11 kommentarer:

* Snigel * sa...

Åh, vad bra! :)
Jag kan också sno den här listan, även om jag kommer att få problem med att fylla i den med liiiite annorlunda svar, så det inte ser ut som att jag snott den rakt av (med svar och allt).

Markattan sa...

Stress?
Inte alls,jag kände igen mig i det mesta och tänker att vi är ytterst sunda när det kommer till vardagsliv.
(Vardagsliv innefattar helger, visst?)

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

Fixa lampa till biblioteket ...? menar du stadsbiblioteket eller har du ETT EGET???

DDT sa...

Nilla - jag har ett eget. Vilket låter mer fancy än det är. Men två väggar är klädda med bokhyllor från golv till tak och det finns läsfåtöljer, så i mitt huvud heter det rummet biblioteket.

DDT sa...

Snigel - ser ditt liv likadant ut. Jag beklagar. Verkligen.

Markattan - du med? Har jag inga läsare som lever instagramliv?

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag gillar att läsa om folks vardagsliv. Och jag gillar när de inte har så rafflande saker att göra. Då känner jag mig hemma och trygg, att mitt liv också är okej. Precis som om jag behöver någon som rättfärdigar mitt liv? Nej, men jag är ganska rutinartad och det känns ändå bra när fler är såna. Och jag funkar ju bäst då, med rutiner och vardagsliv. Inte så många spontana infall här heller, haha.

Jag hoppas du också trivs med ditt liv? Ibland vet jag inte om du menar allvar eller skojar.

Vardagsliv FTW!

Snigel sa...

Nuuuuu har jag också gjort listan!

DDT sa...

i will - Jo, jag gillar vardag. Eller allra helst vardagar när man är ledig. Men i bland kan jag bli lite trött på att jag är så bekväm och nästan aldrig gör något som verkar roligt sett utifrån. Men jag trivs ju med det. Om jag är allvarlig eller skojar? För det mesta, lite av varje.

Snigel - Det var ju inte helt olikt, faktiskt.

nillas liv på pinnen sa...

Nu ligger du på minus sju inlägg.

/matteläraren

DDT sa...

nilla - jag vet, jag är kass!

nillas liv på pinnen sa...

Men rätt gullig!