lördag 24 februari 2018

Inte basist, men...

Nog fan önskar jag att jag hade hållit ut lite längre med musiklektionerna.
På min tid var man tvungen att gå och lära sig spela blockflöjt innan man fick börja spela något festligare instrument.

Blockflöjt! Instrumentens motsvarighet till mozzarella, helt mesigt och meningslöst för sig själv. Efter att ha tutat ”köp varm korv” tillsammans med en grupp lika musikaliskt lågbegåvade i en termin, gav jag upp.

Fast ändå, det hade ju varit kul att kunna spela något instrument! Då hade man ju till exempel kunnat bli en sådan där störig ”kille med gitarr”.
Fast inte kille då, förstås.

Tant med tvärflöjt?
Det hade varit störigt.

10 kommentarer:

Markattan sa...

Haha, jag fick inte fortsätta blockflöjtandet ens. Triangel fick jag ägna mig åt om jag skulle spela något...

Markattan

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Ja, vad var det med blockflöjtandet? Måste ha låtit hemskt. Jag har för övrigt spelat tvärflöjt, i kanske 5-6 år? Jag avskydde det. Vet inte varför jag spelade. För mammas skull kanske? Jag var med i en orkester också. Avskydde det med. Spelade på någon avslutning, själv. Nä, nu minns jag så konstiga saker så jag vet inte ens om det stämmer :O

DDT sa...

Triangel, tvärflöjt och blockflöjt. Fatta vilken störig orkester vi skulle kunna bilda!

Markattan sa...

Haha det skulle verkligen låta helt underbart 🙄

Markattan

September sa...

Klarinett blev det för mig efter obligatoriska blockflöjten. Enligt min far slutade jag med klarinetten ”när man började höra vad jag spelade”.

Jemanette sa...

Ha, jag började spela dragspel efter blockflöjten. Har ingen aning om hur jag tänkte där. Spelade på inågra år, men när jag började sjuan blev det alltför pinsamt. Vägrade ta dragspelet på skolbussen så mamma fick skjutsa och hämta det varje vecka när det var dags för lektion. Tror till och med att jag fejkade brutet finger efter en volleybollmatch för att få slippa. Dragspelet finns fortfarande kvar i mitt källarförråd. Kanske dags att rota fram det och riva av spiskroksvalsen.

DDT sa...

Coolhetsfaktorn för dragspel var väl inte direkt skyhög på högstadiet. Men jag tycker nog att det slår triangeln. Och gurkan. Vill du också vara med i vår orkester kanske?

DDT sa...

September - klarinett? Jag insåg precis att jag även har en kompis som har spelat valthorn. Vi kan verkligen få ihop en riktigt jobbig orkester.

Anna Christina sa...

Jag gillade att spela blockflöjt. Köpte mig faktiskt en för ett tag sedan, till barnbarnet om hon vill spela. Dock är hunden inte lika förtjust när jag spelar. :)

DDT sa...

AC - du kanske kom längre än till ”köp varm korv”? Men i övrigt tar jag nog hundens sida i denna fråga.