fredag 16 februari 2018

Ok, det är inte så synd om mig

Ibland sammanfaller en hel massa saker.
Den här veckan innehöll till exempel:
Vidrigt väder med blötsnö och hårda vindar
Jobbstiltje
Vinter-OS
En hel hög med trevliga biblioteksböcker
En kollega på skidsemester

Vad ska man göra?
Jag tog läslov.

Bästa jag gjort på länge. Istället för att sitta på kontoret och rulla tummarna (gör någon någonsin det på riktigt? Och i så fall varför?) har jag lallat omkring hemma i morgonrock, tittat på längdskidor och skidskytte, ätit god mat och läst en bok om dagen.

Jag har läst:
Den grymmaste månaden av Louise Penny (som gjorde mig hungrig. Jäklar vad de äter goda saker i Three Pines.)
Charmen med tarmen av Giulia Enders (som fick mig att fundera över vad jag äter och om jag borde vara snällare mot mina magbakterier. Rolig bok, för övrigt.)
Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren (som jag gillade även om den gärna hade fått vara lite läskigare. Böcker får alltid vara lite läskigare för mig. Jag är svårskrämd.)
Tjockdrottningen av Moa Herngren (som var otäck, fast inte på det mysiga sättet med spöken, demoner eller zombies, utan full av otäcka människor.)

Och nu är det fredag, äntligen. Dags för en välförtjänt helg. Jag planerar att titta på stafett och läsa Larmrapporten av Emma Frans. Vad ska ni göra?

6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Åh, läslov! Du är min idol, big time.

Jag har ännu ingen aning om vad jag ska göra, men läsa en bok verkar ju som en ypperlig idé. Kanske läsa klart någon av alla jag påbörjat de senaste åren?

Markattan sa...

Vilken härlig vecka!
Jag ska lägga in ett köksgolv.

Markattan

DDT sa...

Bra idé. Det finns ju faktiskt fler böcker än Nils Holgersson... Fast om du påbörjat men inte läst klart, kanske de inte är så bra? Det finns alltid nya böcker! Det är en av de finaste sakerna med den här välden om du frågar mig.

DDT sa...

Markattan - det låter ansträngande. Men mycket duktigt. Heja!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag har precis reserverat Norra Latin på bibblan. Har som plan att försöka komma igång att läsa igen. Time will tell, hur det går.

DDT sa...

I Will - det var en bra reservation. Jag tror att det kan vara rätt sorts bok för att få igång läsningen. Hoppas att den funkar! Det är himla skönt att kunna försvinna in i en bok.