måndag 16 september 2019

Det här går ju bra

Men så klart.
Inte nog med att jag inte fick ut mina stackars klena plantor i växthuset förrän i juli, så att chansen att något ska hinna mogna är närapå noll. Nu har jag fått gäster i växthuset också.
Nästa år ska jag bara plantera köttätande växter!

7 kommentarer:

Markattan sa...

Och pensla enbärsolja på växthusgrunden.
De där gnagarna sägs hata enbärsris, enbär, enbärsolja och själv är jag böjd att älska enbär i alla dess former bara därför.

Markattan

Botant sa...

Fällor, finns olika sorters elakheter.
Kan passa olika humör. Konstruera en egen med adrenalinets hjälp.

DDT sa...

Markattan - enbärsolja? Var hittar man sådant. Ok, jag vet. Googla! Men enris kan jag skaffa. Jag har massor av enar på tomten. Helgen ska alltså ägnas åt att kvista av enar. En ny hobby?

Botant - Eftersom jag bara kommer till landet på helgerna och aldrig riktigt kan veta om jag alls kan åka dit, känns fällor lite äckligt. Antingen får de små kräken svälta ihjäl i burfällor, eller så kommer jag behöva hantera ruttnande muslik när jag väl kommer dit. Inget känns särskilt lockande. Det får nog bli enris till att börja med i alla fall.

Markattan sa...

Jag plockade en näve enbär och mortlade dem. La i en liten glasflaska och hällde rapsolja på. Nu ska det dra i tre veckor.
Enris sägs också hålla dem i schack.

Markattan

Botant sa...

Jag har en gullig bondkatt som stolt släpar hem fångst till oss och visar upp så jag har nog blivit förhärdad. Garaget är hon inte i(risk för klomärke på lacken!)Det luktar möss där. Jag hatar den lukten och klappar kisse när hon visar fångsten...

DDT sa...

markattan - Smart idé. Det borde väl fungera med torkade enbär också? Om de får ligga och dra, tänker jag.

Botant - jag har grannkatt, men hon verkar väldigt ointresserad av att fånga möss i växthuset. Hon verkar tycka att det är mer sport att fånga fåglar numera. Möss är tydligen för enkelt.

Botant sa...

Hm hur kom mössen in ? Bor dom där eller har dom en passage? Dom finns nog inte där när kisse e där? Om jag vore katt skulle jag ogilla fjädrar i munnen, tror jag. Mycke väsen och mycke ull. Möss borde vara mera näringsrikt.....