tisdag 10 september 2019

Fördelen med jobbet

Min drömtillvaro innehåller väldigt lite kontorsjobb. Om jag fick välja skulle jag mycket hellre larva omkring på landet och ägna mig åt att odla, bygga, gräva, elda, röja, plocka svamp och leka månskensbonde.

Men en sak måste jag ge kontorsjobbandet.
Det innehåller väldigt lite spindlar.
Jag har aldrig avslutat en text och upptäckt att jag måste korrigera den för att den är full av flugor och spindlar.
En klar poäng för jobbet.
Vad skulle du där och göra?

Andra bra saker med jobbet är att kaffet är gratis, någon annan städar, min stol är ganska bekväm, det luktar inte hönsgödsel och... och...alltså jag försöker verkligen här.
Jo. Ibland går vi på bio på arbetstid. Det gillar jag ju.

Men annars. 
Jag känner mig så färdig med det här arbetandet.
Tycker ni verkligen att det är roligt?

10 kommentarer:

Botant sa...

Njaä Fördelarna är att det kommer in mer pengar o lite mer värdelöst vetande om allt möjligt.På landet lunkar man mer omkring i sina egna tankar och det kan bli lite enahanda

nillas liv på pinnen sa...

Lönen är ju en fördel ...

Markattan sa...

Min förra arbetsgivare kallade såväl lön som pension för förmåner...
Jag kan lätt låta bli att jobba om jag hade en liten månadsförmån och den tiden kommer väl kan man misstänka.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Ja! Jag gillar att jobba. Men det kanske är för att jag har för få intressen? Måste skaffa mig en hobby. Förslag?

Botant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Botant sa...

Jag vet inte riktigt vad jag tycker är roligt numera. Plötsligt händer det en mindre katastrof med gamla eller unga anhöriga eller med hus bil o trädgård. Då taggar man upp adrenalin o kavlar upp o sen är det ens hobby den närmaste tiden. Sen kommer nästa hobby innan man hunnit sansa sej. Emellanåt går jag korta stunder o undrar vad jag egentligen vill. Jag minns en del jag ville när jag var ung men hur det nu är så vill jag inte riktigt samma saker nu. Inte ens det jag tänkte jag ville göra när jag blev äldre. Jag ligger hellre på soffan o ser reportage från andra länder än att jag verkligen reser.Tänker inte börja sticka. Idealet för klimat-Ågrenare ? latsmart ?? Nej jag är inte smart men min kropp är gammal o vis o säjer näe nu orkar du inte ta i så mycket
Nä det var inget svar på någon av frågorna här. Och ja jag undviker något.

DDT sa...

Nilla - Ja, det skulle ju vara lönen då. Men utan den? Vem fan skulle jobba på kontor? Jag kan inbilla mig att jag skulle kunna arbeta lite som trädgårdsmästare, djurskötare, biodlare eller ufospanare utan att få betalt. Men annars, neeeej.

markattan - En liten trissförmån skulle garanterat få mig att sluta jobba omedelbums. Men några sådana verkar inte vilja infinna sig. Dystert.

i will - Grattis till dig. Jag kan inte tänka mig något bättre än att gilla att jobba. Jag kan gilla att vara på jobbet, för jag har nästan alltid haft väldigt trevliga arbetskamrater. Det är själv jobbandet jag tycker är rätt trist. Hobby? Ha! Jag har letat efter en hobby sedan jag startade den här bloggen, men jag hittar inget. Snickrandet är det roligaste jag har hittat hittills, men med en krånglande arm är det inget jag kan rekommendera. Fågelskådning?

Botant - jag har varit i det där adrenalinstadiet länge nu, men för tillfället är det lite lugnare. Latsmart var det bästa ord jag hört på en evighet! Det är precis vad jag tänker kalla mig i fortsättningen. Med emfas!
Jag är inte heller sugen på att resa direkt. Fast det får man väl inte säga. Jag skyller på flygskam. Det är bra. Då kan man verka vara en fin människa trots att man egentligen bara ogillar värme och inte orkar gå på museum.

Botant sa...

Jag avråder från fågelskådning på det bestämdaste då man där förväntas stiga upp före solen o sen sitta tyst o vänta oavsett väder. Eller fara miltals för att se stjärtspetsen på en vilsekommen miljöflykting. Rekommenderar moss-skådning på jämner mark med bästa förstoringsglas man kan hitta. Lugnt o bra. Jo det är sant !Det finns föreningar för sånt i Götet, ni har bara lite mycke berg o det finns Gubevars vissa rariteter på såna. Se upp säjer jag bara, livsfarligt för seniorer

Karins ordöverflöd sa...

Jag har alltid gillat att jobba men när pensionen närmade sig för två år sedan så tänkte jag: Ok, nu är det slutjobbat. Det höll i tre veckor sedan var jag tillbaka igen med andra arbetsuppgifter.
I juni gick jag i pension igen !!!!! och andra veckan i augusti var jag på jobbet ännu en gång.
Men nu.... nu... med det jobbet jag har nu så är det inte alls svårt att sluta, jag fullkomligen avskyr det jag gör och går dit med tanken att: snart är det slut... jipppiiii.
30 arbetsdagar kvar sedan är det (måste det) bli pension.

DDT sa...

Karin - Jag kan bara säga grattis. Med tanke på hur mycket liv man måste ägna åt att jobba är jag avundsjuk på alla som gillar det. Själv kan jag tänka mig tusen saker som är roligare att göra. Kanske har jag valt fel jobb? Skönt ändå att du ser fram mot pensionen nu. Fast kanske hittar du något annat att jobba med? Vi får väl se.