torsdag 23 september 2021

Strumporna funkar

 

Älgarna och rådjuren verkar ha blivit bortskrämda av mina blodmjölsstrumpor. I år har mina äpplen för första gången hunnit bli åtminstone nästan mogna innan något gett sig på dem.

Då måste man ju äta dem. Av ren princip. För så himla goda är de faktiskt inte.

3 kommentarer:

Markattan sa...

Äppelmuffins med kanel håller sig ju bra i frysen och det är ju gott 😉

Markattan

Botant sa...

Jag har lite fågelskrämmande saker där ute och kanske har det nån effekt, alla äpplen är inte bitna men det blev liten skörd i år. Frost på tidiga blommorna. Tvekade i affären där dom tar dyrt betalt men har flera fina röda perfekt mogna svenska. Bestämde mig för att äta mina egna gratis. Talgoxarna har som vanligt experthantering o tar ett bett av de rödaste finaste mest mogna. Jag resignerar och skär av en bit kring talgoxhacket o äter resten. Jo den sortens äpple är godast när dom är nyplockade. Krispiga då, Aroma som den förre ägaren planterat. Drömmer om ymp men kommer aldrig till skott så att säga. Fast jag har ett annat litet träd med goda mera julaktiga äpplen som kan ligga ett tag. Verkar vara coxorangesläkting? Men som sagt litet träd, dåligt med grundvatten där. För maximal utdelning på odlingen så har jag ibland fryst in klyftade skuggväxande gröna o-aromatiska Aroma för att raskt göra paj när andan faller på. Om jag kommer ihåg dom, vilket jag inte alltid gör.
Men trist att importäpple kan fraktas hit o säljas billigt, verkar inte klokt o var faktiskt förbjudet före EU med importstopp under svenska säsongen.

DDT sa...

Markattan - mycket bra idé. Något sådant ska jag försöka mig på. Gillar ju att ha fikabröd i frysen. Mmm kanelbullar... Det har jag inte bakat på evigheter. Kanske dags att göra det någon regnig dag.

botant - jag har också Aroma. Och ett Alice. Båda ser rätt galna ut eftersom både älgar och rådjur gett sig på dem i omgångar. Talgoxarna är ju besvärliga, men de välter i alla fall inte träden eller sliter av stora grenar så att trädet blir helt skevt.
För övrigt håller jag med om äpplena i affären. Det är lite sjukt. Dessutom är de ju inte färska. De kan vara 10 månader gamla innan vi köper dem. Hur nu det går till?