onsdag 19 april 2023

Klart att det fanns en hake

Visst, det är härligt med vårvärme. Så klart. Som man har längtat. Hoppet tänds, ljuset återkommer, livsandarna vaknar yada-yada-yada...

Blodsugarna är tillbaka
Det är ju bara det att en del annat också vaknar till liv. Saker som bits till exempel. 

Jag gillar ju naturen, det gör jag. Jag önskar bara att vissa delar av den inte gillade mig tillbaka riktigt så mycket. Jag är redan trött på att vara en vandrande all you can eat-buffé för traktens alla insekter.

13 kommentarer:

Botant sa...

Jag förstår nu varför mina gamla bondesläktingar drog omkring i heltäckande kläder även sommartid. Själv har jag fått årets första fästingbett via kissekatten

Sparkling sa...

Det är ju det enda man inte saknar med våren. Mvh också biten.

DDT sa...

botant - jag hade byxorna nedstoppade i strumporna och stövlar, men de kom åt mig ändå. Fattar inte hur det går till.

sparkling - Ibland känns det som om ALLTING bits. Jag kan knappt gå över en gräsmatta utan att få en fästing. Redan trött på eländet.

Anonym sa...

Just det, tänk så mycket jag tjänar på att slippa köpa en massa MYGGA. Bra tanke att tänka nu när saknaden av stugan poppat upp.
/September

Botant sa...

Jag är lite fanatiskt fixerad vid min vana att inte köpa mygga utan kleta på rejält av någon anonym smörja från ICA. Typ bodysmörja för det verkar som fästingar undviker ICAs dåliga parfym eller ogillar nån annan syntetiskt lukt. Man blir helt enkelt inte ett aptitligt smörgåsbord insmord i sånt.De går efter kroppslukt. Alla ställen med öppen hud o klädskarvar arm ben mage nacke. Möjligen får man lite lenare ben men framför allt blir det billigare o känns liksom sundare, Vet tusan vad mygga o annat innehåller men det känns giftigt. Meddela gärna om någon tror det fungerar vilket jag har trott i ett antal år. Blir biten om jag är för lat för att smörja. Nånstans läste jag tips om vitlök men minns om man skulle äta eller kleta på...

Karin sa...

HATAR dem, fästingarna. Sveriges farligaste djur. Och onödiga. Har en kompis som vaknade av att en fästing hade satt sig fast i hennes tunga! Och själv hittade jag en i knävecket i går. Det är i sådana lägen jag är lite glad åt att jag hållit på med yoga, för att sitta och vänta på någon lättakut för att få en fästing borttagen känns som överkurs av något slag.

Anonym sa...

Giftigt är just min tanke om MYGGA, har faktiskt inte kollat vad det innehåller. Luktar vidrigt gör det i alla fall. Tycker visst både fästingarna och jag. Toppen om man kan hitta alternativ som våra näsor gillar och som odjuren fortfarande ogillar.
/September

DDT sa...

botant - jag har läst någonstans att kokosolja ska vara effektivt mot fästingar. Fan vet. Själv har jag inte hittat något som verkar fungera.

Karin - på tungan? Men hjälp vilken mardröm! Jag får rysningar över hela kroppen bara av att tänka på det. Själv fick jag en fästing i det där obestämda området som varken är rygg eller rumpa. Då kände jag mig väldigt ensam faktiskt. Jag gillar mina grannar men vi är verkligen inte så nära vänner att jag vill knalla över till dem och be dem hjälpa mig att ta bort en fästing på "nästanrumpan". Som tur är har jag långa armar och efter ett par försök (och lite kramp) fick jag bort den.

september - du kan ju kolla med kokosolja. :-) Fast jag vet inte om det luktar så mycket godare. Men det kan bero på att jag har alltför många doftminnen från stränder på 80- och 90-talet. Hawaian Tropic har för alltid förmörkat min inställning till kokos.

Karins ordöverflöd sa...

Hur går det med haken?

MIa sa...

Oj, vad du saknas. Har du det bra?

Botant sa...

jag håller med om att du saknas

Ulla sa...

Jag sällar mig till alla andra som saknar dig mycket.

Anonym sa...

Jag saknar dig också! /Nilla