I min kokbok står det att hemgjord majonnäs håller 1-2 månader i kylskåp.
Nog att den gör...
Jag gjorde majjo för två dagar sedan och den är redan slut.
Det är min arm också.
Och elvispen ligger i en låda 16 mil härifrån.
onsdag 2 juli 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Kokböckernas tips om hållbarhet ska man aldrig, aldrig lita på!
Och nu ett erkännande från mig, jag som är betydligt äldre än du: jag har aldrig gjort egen majjo! Däremot har jag ätit upp andras egengjorda, såna som heller inte haft så långa bäst-före-datum. Man vill ju liksom hjälpa till, inte slänga den goda "maten", eller hur?
Funkar fint att göra majjo med stavmixer i hög smal skål också. Tips om du inte vill vispa armen ur led...
Jag hade gått och köpt en elvisp att ha i stugan. Duger med en jättebillig. Bättre än att få tennisarmbåge. Majonnäs måste man ha! :)
Göra majonnäs...?
Ibland känns det som att du har en tendens att slänga bort ditt liv.
småländskan - Det är fint tänkt utav dig, tycker jag. Själv är jag också en sådan där omtänksam människa som har vett att äta ordentligt när folk bjuder. Allt annat vore ju ofint. Eller hur?
Cissi - Stavmixern är på samma plats som vispen. Men i övrigt bra att veta. Tack för tipset.
Smultronblomman - jag är faktiskt inne på din linje här. Kanske kan jag hitta en på traktens loppis?
nilla - slänga bort mitt liv? Vad får dig att tro det? Bara för att jag tänker orimligt mycket på squash, odlar egna kålrötter och vispar majonnäs... öööh, du kanske har rätt. Men vad skulle jag annars göra med det?
Skicka en kommentar