Igår plockade jag upp de första rödbetorna ur landet.
Stiliga va? Visst?
Kände mig sjukt mallig och begåvad med gröna fingrar när jag drog upp dem.
Närapå redo för ett liv på landet med självhushåll.
Men sedan kom jag ihåg att majsen, ärtorna, dillen, krusbären, bönorna gurkan och hälften av potatisen misslyckats totalt och dött/frusit sönder/blivit uppätna av larver/förtvinat/torkat/blivit kidnappade av ufon, så jag sansade mig.
Jag skulle svälta ihjäl väldigt, väldigt snart.
Eller få skörbjugg, vilket verkar trist och oklädsamt.
Men rödbetor hade jag i alla fall.
Och på tv hade de minsann tävlat i att laga rödbetor för några dagar sedan.
(Ja, jag veeeet. Men vad ska man göra när det regnar hela dagen?)
Vann gjorde kocken som lagade rödbetor med ägg och sardeller.
Och kan man tänka sig.
Ägg och sardeller fanns i skafferiet.
Just sardellerna har stått där i en evighet eftersom jag hittills aldrig kommit på vad jag ska ha dem till.
Misstänker att jag köpt dem bara för att jag tyckte att det såg tjusigt ut.
Men nu alltså, ett recept som faktiskt krävde sardeller.
Yey!
Kolla så nyttigt det ser ut!
Visst vill man att det ska vara en smaksensation?
Typ, det bästa man ätit sedan nobelmiddagen.
Om man nu hade blivit bjuden på någon sådan alltså.
Det smakade som pytt i panna.
Eller som en hälsosam, lågkalorivariant av pytt i panna.
Synd.
Jag har 40 eller 50 rödbetor kvar i landet.
Recepttips, någon?
torsdag 3 juli 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
11 kommentarer:
Du tar naturligtvis och gör juice på dem! Blanda med apelsin, morötter så får du en jättegod och nyttig juice.
Det går att frysa ner juice om man är rädd att de ska bli gamla, rödbetorna alltså.
Markattan
Gu´va´snyggt! Ser gott ut också, faktiskt.
Annars kan man bara koka dem i saltat vatten, äta dem rakt upp och ner med smör! Mycket smör!
Eller finns det tusentals såna där rödbetsrecept på recept.nu.
Sen trodde jag att jag var ensam om att gilla sardeller! Såna gillar jag alltså, men helst såna man blir serverad utomlands, där nerikring Medelhavet.
Nu får du sluta att matblogga. Jag läser ju här för att slippa allt sånt.
Mest för jag är så satans hungrig för det mesta...
En klick majonnäs kanske skulle piffa till det? Om du inte förätit dig på det.
Det ser ju asgott ut! Jag tror inte på att det smakade som lågkaloripytt, eller vad det nu var. Det har du fått om bakfoten.
Rödbetor kräver smör!
Rödbetor är inte LCHF men det är bacon.
Sardeller som stått i evighet=botulism!
Jag tänkte precis att det måste gå att koka, skiva, smöra och dekorera med bacon... det måste gå...
Prova!
Men vart tog mina svar vägen, då? Jag har ju svarat på de här kommentarerna. Mysko. Då tar vi väl det igen.
markattan - med tanke på att jag inte ens har en elvisp här, så är jag osäker på hur jag skulle bära mig åt för att göra juice. Bygga en egen råsaftcentrifug? Trampa dem som vindruvor? Ja, varför inte - det skulle kunna bli min nya hobby.
Småländskan - allt blir godare med smör. Och sardellerna var inte heller så dumma. Matbloggandet var ett undantag, jag lovar!
anonym - min arm pallar inte att göra mer majonnäs just nu. Men annars var det en väldigt bra idé.
nilla - Jaså, jaha. Säger du det så får jag väl tro dig. Då var det väl asgott då. Synd att jag inte märkte det.
renee & helena - jag verkar ha överlevt. Sardeller har misstänkt lång förbrukningstid. I övrigt tror jag starkt på kombinationen rödbetor och bacon. Faktiskt på alla kombinationer som innehåller bacon, om vi ska vara noga.
Men de håller ju ett tag. Ta hem dem efter semestern och kör i en råsaftcentrifug....
Markattan
Fixa juice på några och ät resten med chèvre.
markattan - det förstås. Fast jag har ingen råsaftcentrifug hemma heller. Men en sådan borde man kanske kunna få tag i till ett bra pris. Var inte det årets julklapp för några år sedan? Då borde folk ha hunnit tröttna på dem nu.
singelmamman - ost gillar vi ju, det gör vi. ljummen kycklingsallad med rödbetor och chevre är inte så dumt... Morgondagens lunch kanske?
Skicka en kommentar