Tjockisen läser

måndag 5 januari 2015

Nu ska jag bara spara också

Idag har jag varit på banken och fixat något nytt slags konto där jag förhoppningsvis kan få lite mer ränta än på mitt vanliga sparkonto, där räntan för närvarande är hela 0 procent.

Så...
Nu har jag kontot.
Bara den andra delen kvar då alltså.
Själva sparandet.

Jomensåatt... det ska väl bli kul.

6 kommentarer:

Småländskan sa...

"nåt nytt slags konto"... det låter precis som jag hade sagt det själv. En gång i världen, då jag jobbade och tjänare pengar, hade jag en god vän som jobbade på banken. Henne besökte jag titt som tätt, eftersom jag inte hade nån aning om de där kontona. Ja sen fixade hon nåt pensionskonto som det skulle sparas på. Så jag sparade lite grann. Sen bytte jag liv, liksom, och sparandet och annat (husförsäljning bl.a.) hade vuxit. Generös som jag var gav jag bort en del till sonen och det nya barnbarnet. För visst ska man det, om man kan, när de mest behöver det?
I alla fall, det blev en radikal ändring i mitt liv efter det. Jobb och så... Men jag klagar inte, (bara lite) ångrar inte mina gåvor.
Senast idag ringde jag min ordentliga syrra, frågade om "det där som står i tidningen om avdragsmöjligheterna och så, på pensionssparandet, gäller det mig också, eller...?). Det gör det inte, sa den ordentliga. Gäller tydligen de som numera pensionssparar och det har jag ju slutat med.
Så, den kollen har jag på pengar, siffror. Jag avskyr siffror, jag älskar ord. Men såna kan man ju inte leva på, eller...?

reneesfotoblogg sa...

Två procent?
Två kronor på hundralappen.
Tjugo kronor på tusen.
Tvåhundra på tiotusen.
Och så vidare.
Inga fria uttag?
Minus trettio procent i skatt.
Knappast värt besväret.
Bättre ha dom i madrassen för då kan i alla fall inte banken sko sig på mina surt förvärvade slantar.
Glädjedödare? Vem? Jag?

nillas liv på pinnen sa...

Jätteloligt! :D

Markattan sa...

Då pyntar du väl lika mycket som du numer inte betalar till CSN?

Markattan

Fru Venus sa...

Tänk om man kunde få ränta på väskor och skor....

Den där tjockisen sa...

småländskan - jag hade behövt en sådan där bankkompis och en frisörkompis också. Siffror och hår är verkligen inte min grej. Men nu har jag i alla fall gjort ett litet försök att bättra mig.

renee - du har förstås helt rätt. Men min säng är obekväm nog som den är. Hade jag haft lite mer pengar så hade jag köpt skog för pengarna. Jag gillar träd!

nilla - blir kanske loligare när pengarna börjar rulla in... Hahahaha. As if...

markattan - det var liksom tanken. jag är ju van vid att inte ha de pengarna.

fru venus - en skosnöre i månaden? Själv är jag ingen väskmänniska så jag skulle inte vinna så mycket på just det.